Petrom a desemnat cele 11 idei castigatoare ale competitiei Idei din Tara lui Andrei

In urma voturilor publicului si punctajului acordat de juriu, Petrom a desemnat 3 idei care vor primi finantare de 15.000 euro si 8  proiecte care vor fi sustinute cu cate 5.000 euro in cadrul celei de-a doua runde a competitiei Idei din Tara lui Andrei. Acestea au fost alese dintr-un total de 234 de proiecte inscrise, dintre care 133 din domeniul educației, 57 dezvoltare comunitara si 44 pe mediu.
In categoria finantarilor cu cate 15.000 de euro au fost desemnate castigatoare proiectele: Mesterii din Spantov – ce vizeaza dezvoltarea a trei afaceri sociale care sa vanda prodesele mestesugarilor rudari; Mestesugul Lemnului, in care vor fi organizate activitati practice intr-un atelier de lucru, pentru formarea copiilor, tinerilor, persoanelor cu dizabilitati, adultilor, in dezvoltarea abilitaților si Vreau sansa mea! – proiect prin care se ofera suport elevilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.

Cele 8 proiecte care vor primi finantare de 5000 de euro sunt: Cicloturismul ca solutie , proiect ce sustinere a valorilor culturale din zona Moldovei prin cicloturism, in acord cu tendintele europene; Ergo-mestesuguri – ce vizeaza crearea unui atelier de tamplarie si mestesuguri pentru reabilitare psihosociala si reinsertia pe piata muncii; Grija pentru Seniori proiect ce isi propune sa aduca in viata batranilor un strop de bucurie.
Un alt proiect castigator “Laboratorul activ” isi propune sa doteze Laboratorul de patiserie al liceului Tehnologic Ion Podaru cu utilaje performante si sa le ofere elevilor ocazia sa dobandeasca abilitati practice. Punctaj mare a obtinut si proiectul “Micul print”, care  isi propune sa vina in sprijinul copiilor care au cel putin unul dintre parinti cu probleme de sanatate mintala. Tot cu o finantare de 5000 de euro vor fi sustinute si proiectele Pro-cicloturism, “Remesh solidar” si Vocea Elevului.

In prima sesiune a competitiei de proiecte Idei din Tara lui Andrei, desfasurata in perioada 20 mai – 24 iunie, au fost depuse peste 160 de solutii pentru rezolvarea problemelor Romaniei. Dintre acestea, 10 au primit finanţare Petrom in valoare de 75.320 euro. Suma totala a finantarilor acordate prin proiectul „Idei din Tara lui Andrei” este de 160.000 euro.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.