Petrom a investit anul trecut 4,2 milioane euro in comunitati

Compania Petrom a investit anul trecut 4,2 milioane de euro in comunitatile in care activeaza si in practici de business sustenabile (etica in afaceri, guvernanta corporativa, sanatate si siguranta, dezvoltarea angajatilor). Astfel, in cei 5 ani (2007-2011) de implicare constanta in sustinerea comunitatilor in care activeaza, contributia Petrom se ridica la un total de 27,5 milioane de euro. Compania a prezentat, recent, Raportul de CSR pe anul 2011. Acesta  este structurat pe cele cinci domenii strategice de investitii, respectiv: Educatie, Sanatate, Mediu, Dezvoltare Comunitara si Angajati.

Astfel, in domeniul Educatiei, Petrom a continuat, in 2011, pentru al treilea an consecutiv, proiectul „Scoala lui Andrei”, un concurs national pe teme eco-civice, adresat elevilor din clasele I-VIII. Bugetul programului a fost de 522.000 euro (granturile pentru finantarea proiectelor castigatoare, sistemele multimedia pentru scoli, laptop-urile pentru profesori si organizarea Taberei). Petrom a alocat si 287.150 de euro pentru renovarea, crearea de spatii de joaca sau utilarea a peste 20 de scoli din 8 judete.

In domeniul Mediului, Petrom a curatat 35 hectare de plaja, a plantat peste 100.000 de copaci pe o suprafata de 21 de hectare.

In domeniul Sanatatii, in campania Doctore esti un erou au fost stranse 1600 de povesti ale doctorilor din Romania, 3 dintre acestia fiind desemnati castigatori ai unor burse in valoare totala de 24.000 de euro. Totodata, prin programul „Acces la viata” 9,5 milioane de romani au acces la servicii de medicina de urgenta. La categoria Dezvoltare Comunitara, Petrom a alocat in 2011 o finantare de 155.000 de euro pentru implementarea a 23 de solutii pentru comunitati, din cele 188 de proiecte inscrise in programul Tara lui Andrei. Tot anul trecut, 1.500 de angajati ai Petrom au directionat cei 2% din impozitul pe venit catre ONG-uri, in timp ce 900 de salariati au participat ca voluntari la actiuni de ecologizare, plantare sau in campanii sociale sustinute de companie.

Citeste mai jos intregul Raport de CSR al Petrom pe anul 2011.
Petrom Raport CSR 2011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.