Petrom a lansat programul Scoala lui Andrei 2012 intr-un nou format

Petrom a lansat proiectul Scoala lui Andrei intr-un nou format. Astfel, in acest an, programul se va desfasura in doua etape: prima editie va lua forma unui concurs pe teme eco-civice si este adresat elevilor si profesorilor din peste 900 de scoli generale din Romania, urmand ca a doua editie din toamna sa fie o provocare nationala.  De la lansarea programului, în 2009, peste 18.000 de elevi au inscris 800 de proiecte pentru a aduce o schimbare pozitiva in comunitatile lor, iar Petrom a sprijinit cu 114.000 euro finantarea scolilor si implementarea proiectelor castigatoare.

“Credem cu tarie ca o mare parte din investitia in viitor inseamna investitia in generatiile actuale si in idealurile acestora, in micii voluntari de azi si viitorii lideri de maine. Am regandit Scoala lui Andrei din acest an pentru a ne apropia si mai mult de visele lor. Am ales desfasurarea in doua editii a unui proiect asteptat cu nerabdare pentru a ne asigura ca ideile copiilor se transforma in realitate si pentru a putea urmari cresterea cu adevarat sustenabila a proiectelor create de ei. Prima editie este dedicata tuturor scolilor din comunitatile in care Petrom desfasoara activitati, iar in toamna propunem un format interactiv si inovator, organizat la nivel national. Ne bucuram ca Ministerul Educatiei, Tineretului si Sportului a acceptat invitatia noastra de a ne fi partener intr-un program pentru micii cetateni responsabili din Romania”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare Petrom.

In perioada 15 mai – 15 iunie 2012, elevii din toate scolile generale aflate in comunitatile in care Petrom desfasoara activitati pot forma echipe compuse din minimum 20 si maximum 30 de membri alaturi de un profesor coordonator. Impreuna, trebuie sa identifice o problema a comunitatii din care fac parte legata de una dintre temele competitiei: Mediu, Educatie & Cultura, Implicare in comunitate si sa propuna o solutie sustenabila pentru remedierea acesteia. Toate proiectele inscrise in concurs vor putea fi votate de catre sustinatorii fiecarei echipe.

Jurizarea va avea loc in perioada 16 iunie – 20 iunie 2012 de catre o echipa de specialisti cu experienta in dezvoltarea si implementarea de proiecte sociale si educationale. Impreuna, vor alege 10 proiecte castigatoare ale Scolii lui Andrei. Echipele castigatoare vor primi cate 5.000 de euro pentru a-si finanta proiectul, precum si locuri in Tabara din Tara lui Andrei, care in acest an va avea loc la Tarlungeni, judetul Brasov. Profesorii coordonatori ai celor 10 proiecte vor primi cate un laptop. Urmatoarele 10 proiecte din clasament vor fi premiate cu pachete multimedia (videoproiector, ecran de proiectie si laptop) destinate scolilor pe care le reprezinta. Toate echipele care inscriu proiecte eligibile primesc kituri educationale (DVD-uri si enciclopedii), iar profesorii coordonatori vor fi recompensati cu diploma de participare din partea organizatorilor si a partenerului de proiect, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Odata cu debutul noului an scolar, proiectul isi va deschide portile intr-un nou format, mai interactiv dedicat tuturor elevilor si profesorilor din tara care doresc sa isi puna amprenta in mod pozitiv asupra comunitatii in care traiesc.

“Scoala lui Andrei” face parte din platforma Tara lui Andrei, un program de responsabilitate sociala Petrom care incurajeaza interactiunea, comunicarea, informarea intre oameni pentru a schimba, in mod concret si pozitiv, lumea in care traiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.