Petrom a lansat Raportul de Sustenabilitate pe anul 2012

Petrom a publicat Raportul de Sustenabilitate aferent anului 2012, raport realizat pentru prima data conform cerintelor Initiativei Globale de Raportare (Global Reporting Initiative – GRI). Conform documentului, Petrom a redus in 2012 consumul propriu de energie si al emisiilor de CO2 cu 24.000 de tone si a scazut volumul de apa reziduala cu 50% (raportat la nivelul din 2007). Tot anul trecut centrala pe gaze de la Brazi a devenit functionala in urma unei investitii de 530 de milioane de euro care poate asigura 8-9% din necesarul de electricitate al tarii. De asemenea, pentru optima desfasurare a activitatilor de business, peste 10.000 de angajati ai companiei au fost instruiti in notiuni de sanatate si siguranta in munca si alti 2.000 au urmat cursuri de prim-ajutor. Tot anul trecut, peste 100 de comunitati locale din Romania au beneficiat de contributia Petrom in domeniul dezvoltarii durabile prin programe dedicate mediului, sanatatii, educatiei sau cauzelor sociale.

”Ca si angajator a peste 20.000 de oameni si jucator cheie in economia romaneasca, impactul pe care il avem asupra societatii atrage dupa sine si un grad inalt de responsabilitate. Cresterea durabila este unul dintre obiectivele noastre, astfel incat ne straduim sa dezvoltam o cultura a sustenabilitatii care sa aiba la baza utilizarea eficienta a resurselor naturale si standarde inalte de siguranta si mediu. Aceasta privire retrospectiva a anului 2012 ne permite sa vedem inca o data ca eforturile depuse si valorile resimtite in activitatea zilnica a angajatilor companiei respecta strategia generala de dezvoltare pe termen lung”, a declarat Mariana Gheorghe, director general executiv OMV Petrom.

In cadrul raportului sunt detaliate realizarile companiei din domenii precum managementul mediului, surse alternative de energie, educatie si dezvoltare, sanatate, securitate, diversitate, etica in afaceri, drepturile omului, relatiile cu comunitatile.

Pentru informatii detaliate gasiti mai jos Raportul de sustenabilitate Petrom pe anul 2012.

Petrom Sustainability Report 2012 RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.