Petrom a plantat, cu ajutorul voluntarilor, peste 100.000 de copaci

Compania Petrom si cei peste 2.300 de voluntari ai Tarii lui Andrei au reusit sa inverzeasca Romania in acest an cu 103.000 de copaci plantati pe 21 de hectare din judetele Buzau, Valcea, Bacau, Teleorman, Bihor, Prahova si Dolj. Toate zonele reimpadurite au fost selectate in functie de nevoile comunitatilor si prin consultarea autoritatilor locale si sunt arii afectate de alunecari de teren sau desertificare.

Primii care au plantat in 2011 au fost buzoienii. In aprilie, peste 800 de voluntari s-au intrecut pentru titlul de campioni ai plantarii din Tara lui Andrei, in padurea Frasin din comuna Spataru. Voluntarii au plantat peste 20.000 puieti de frasins si stejar pe 5 hectare de teren. Plantarile de primavara au continuat la Videle (Teleorman) si Tasbuga (Bacau), unde 500 de voluntari au plantat 16.500 de puieti de salcam si rasinoase pe 4,2 hectare de teren.

Toamna a inceput in Tara lui Andrei cu plantarile de la Suplacu de Barcau (Bihor), Suseni, comuna Bogati (Arges) si Baicoi (Prahova) cand 250 de voluntari s-au alaturat demersului Petrom si au plantat 29.000 de copaci pe 6 hectare pentru un aer mai curat.

Campionatul plantarilor din Tara lui Andrei din 2011 s-a incheiat pe 19 noiembrie, la Marsani (Dolj), o zona grav afectata de seceta si desertificare a solului, denumita si “triunghiul nisipurilor”. Peste 800 de voluntari si-au testat abilitatile in plantarea de copaci si spiritul de echipa si au reusit sa planteze 37.500 de puieti de salcam pe 7,5 hectare.

Plantarile din Tara lui Andrei au fost organizate in acest an sub umbrela Anului European al Voluntariatului si al Anului International al Padurii. Toate actiunile de plantare au fost organizate de Petrom in partenerial cu organizatia non-guvernamentala MaiMultVerde si au fost predate autoritatilor locale dupa finalizare.

Pentru mai multe informatii click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.