Petrom a relansat platforma Tara lui Andrei, prin care va incuraja antreprenoriatul

Compania Petrom a relansat platforma de responsabilitate sociala TaraluiAndrei.ro, odata cu aniversarea de trei ani a proiectului. Aceasta are un nou format online si va cuprinde programe ce sustin antreprenoriatul social. Mai mult, programul Tara lui Andrei va integra toate demersurile companiei in ceea ce priveste proiectele de responsabilitate sociala. In 2013, Tara lui Andrei va continua proiectele de implicare in comunitate pe cele trei directii principale, respectiv: mediu, educatie si dezvoltarea comunitatii. Astfel, plantarile din Tara lui Andrei vor pune accent pe protejarea comunitatilor in fata conditiilor meteo extreme (zapezi masive, alunecari de teren), dar si implicarea oamenilor din comunitati in mentinerea plantarilor.

In ceea ce priveste dezvoltarea comunitara, Petrom va sustine solutiile pentru comunitati construite pe criterii de sustenabilitate si care genereaza valoare pe termen lung, din punct de vedere economic si social, prin intermediul a doua concursuri de proiecte (Orasul tau si Fabricat in Tara lui Andrei). Scoala si Tabara din Tara lui Andrei vor pune accent pe dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor si profesorilor si vor stimula implicarea civica a acestora pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania.

“Am regandit Tara lui Andrei ca o mare comunitate orientata catre solutii care sa genereze valoare pe termen lung. Vom incuraja atat initiativele individuale, cat si pe cele ale organizatiilor care creeaza valoare economica pentru comunitati, dar care adreseaza si problemele sociale. Credem cu tarie ca prin incurajarea spiritului antreprenorial integrat cu o abordare comunitara, vom reusi sa facem din Romania o tara mai buna… in fiecare zi”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare Petrom.

In cei trei ani de la lansare, in cadrul programului Tara lui Andrei au fost plantati peste 250.000 de copaci in mai multe comunitati din tara. Tododata, peste 6.000 de voluntari s-au alaturat Petrom in proiectele care transforma comunitaţi, fiind sustinute financiar, cu aproximativ 500.000 de euro, 88 de proiecte comunitare. Peste 25.000 de elevi si 1.700 de profesori au participat la Scoala lui Andrei, iar alti 2.650 de copii si-au dezvoltat abilitati de management de proiect, comunicare sau leadership prin participarea in Tabara din Tara lui Andrei.

In ultimii 6 ani, Petrom a investit aproximativ 30 milioane de euro in proiecte de responsabilitate sociala.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.