Petrom: Fabricat in Tara lui Andrei si-a desemnat cei 20 de finalisti

Compania Petrom a anuntat lista celor 20 finalisti ai competitiei Fabricat in Tara lui Andrei. Juriul, compus din expertii Fundatiei NESsT si reprezentati Petrom, a evaluat cele 512 idei de afaceri inscrise in competitie si le-a selectat pe cele care au cel mai mare potential de a raspunde unor probleme sociale si pot deveni afaceri functionale. Ideile celor 20 de finalisti abordeaza zone variate: agricultura (ferme si livezi), industria textila (prelucrarea lanii), educatie (tabere educative), prelucrarea lemnului, fabricarea materialelor de constructii si a mobilei, servicii (asistenta pentru persoanele varstnice), industria de agrement, domeniul alimentar (panificatie, dulceturi bio) sau plafar (plante medicinale). Propunerile au venit din partea a 10 persoane fizice, 6 ONG-uri, 2 intreprinderi individuale si 2 SRL-uri.

“Localitatile pentru care cei 20 de finalisti au propus idei de afaceri sociale sunt si ele la fel de diverse. Un numar record de idei a fost inregistrat pentru zona Bacaului: Comanesti, Moinesti, Zemes (6 proiecte finaliste). Restul finalistilor si-au propus sa dezvolte afaceri care sa rezolve probleme sociale din comunitatile: Manesti, Dambovita (3 idei finaliste); Boldesti-Scaeni, Prahova (2 idei finaliste); Bustuchin, Gorj (2 idei finaliste); Telega, Prahova; Ghimpati, Giurgiu; Babana, Arges; Moreni, Șelaru; Corbu, Constanta; Marca, Salaj; Suplacu de Barcau, Bihor; Independenta, Galati; Burcioaia, Vrancea”, spun organizatorii competitiei.

In etapa urmatoare, cei 20 de aplicanti selectati vor fi invitati sa participe la o serie de workshopuri sustinute de specialisti NESsT. Primul dintre ele va avea loc pe 4 aprilie, la Bucuresti, iar in cadrul acestuia participantii vor lucra la definitivarea ideii de afaceri si la studiul de prefezabilitate. In luna noiembrie a acestui an, planurile de afaceri ale celor 20 de finalisti vor fi evaluate, iar juriul va alege 10 castigatori. Fiecare dintre acestia va primi finantare nerambursabila pentru initierea afacerii, valoarea totala a granturilor fiind de pana la 350.000 de euro.

De asemenea, castigatorii vor beneficia de consultanta din partea expertilor Fabricat in Tara lui Andrei, timp de aproximativ un an, in domenii cheie pentru antreprenori: management financiar, legislativ, marketing si distributie. Astfel, afacerile fabricate in Tara lui Andrei vor avea un impact social vizibil prin locurile de munca pe care le creeaza si vor oferi un model de dezvoltare durabila pentru comunitatile din intreaga tara.

Pentru a vedea lista castigatorilor, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.