PETROM: “Idei din Tara lui Andrei” pentru romanii care cred in schimbare

Petrom a dat startul competitiei de proiecte “Idei din Tara lui Andrei”, competitie ce vizeaza cresterea numarului de romani care cred ca schimbarea se poate realiza prin forte proprii. Competitia este deschisa tuturor organizatiilor neguvernamentale, institutiilor publice sau de invatamant, dar si oricarei persoane dornice sa rezolve problemele comunitatii in care traieste. Valoarea totala a finantarilor acordate in cadrul competitiei este de 160.000 de euro. Din aceasta suma 80.000 de euro vor fi acordati in sesiunea din vara (20 mai -24 iunie) si cealalta jumatate in sesiunea din toamna (septembrie – octombrie). Din totalul celor 80.000 de euro acordati in prima sesiune, 35.000 euro reprezinta suma totala pentru proiectele cu bugetele de pana in 5.000 de euro si 45.000 euro va fi suma totala pentru proiectele cu bugete mai mici sau egale cu 15.000 de euro.

“Idei din Tara lui Andrei continua traditia competitiei Orasul tau incheiata in 2012. In ultimii 3 ani am finantat cu peste 300.000 de euro proiecte de dezvoltare a comunitatilor din Romania propuse de peste 500 de romani. Acesta este motivul pentru care vom sprijini in continuare aceasta competitie care speram sa creasca procentul celor care vor sa schimbe Romania”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate, Petrom.

Jurizarea si votarea proiectelor va avea loc in perioada 25 iunie – 8 iulie 2013, iar castigatorii vor fi anuntati pe 12 iulie. Proiectele castigatoare, care vor beneficia de finantare, trebuie sa fie implementate in termen de maximum un an de la data semnarii contractului de finantare.

Toti cei cu spirit de initiativa care vor sa imbunatateasca vietile celor din jur isi pot inscrie proiectele in competitie pana pe 24 iunie, pe site-ul www.taraluiandrei.ro

Conform unui studiu al GfK Romania, 8 din 10 romani nu au nicio motivatie pentru a-si imbunatati conditiile de viata. Mai mult, 79% dintre romani asteapta de la autoritati solutii pentru o viata mai buna (GfK Romania, 2011).

Articole similare...

1 Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.