Petrom si Habitat au invatat 2500 de oameni cum sa reactioneze in caz de dezastre

Petrom_Habitat_Protejeaza-ti cmunitatea 2014In cadrul programului „Protejeaza-ti caminul, pregateste-ti comunitatea!”, derulat de Petrom si Habitat for Humanity Romania, peste 2.500 de locuitori din 13 comunitati vulnerabile au fost invatati cum sa reactioneze in caz de dezastre. Programul a vizat comunitati din judetele Bacau, Braila, Dambovita, Gorj, Ialomita, Valcea si Prahova. Prin intermediul intalnirilor cu reprezentantii Habitat for Humanity Romania, Petrom si IGSU, locuitorii din cele 13 localitati au constientizat riscurile la care sunt supuse comunitatile in care traiesc, cum pot preveni sau reduce pagubele si cum sa se comporte in caz de dezastre. Petrom_Habitat_Protejeaza-ti cmunitatea _012014Ei au inteles importanta Serviciului de Voluntariat pentru Situatii de Urgenta (S.V.S.U.) care activeaza in localitatea lor, cum pot deveni voluntari in cadrul acestui serviciu, dar si cum pot beneficia de sprijinul acestora.

“Desfasurat in perioada august 2013 – februarie 2014, programul a contribuit la formarea de grupuri locale de voluntariat de urgenta, prin asigurarea de traininguri si suport tehnic; identificarea, analizarea si evaluarea riscurilor in cele 13 comunitati (risk mapping); intarirea capacitatii locale de raspuns prin educarea si informarea preventiva a localnicilor despre riscurile dezastrelor naturale si tehnologice”, spun initiatorii programului.

Activitatile au fost coordonate de Habitat for Humanity Romania si implementate prin filiala Comanesti, fiind parte a misiunii asumate prin programul national Raspuns la Dezastre, Petrom_Habitat_Protejeaza-ti cmunitatea _Gura Ocnitei 2014de prevenire si reducere a riscurilor de dezastre.
“Protejeaza-ti caminul, pregateste-ti comunitatea!” este un program de implicare a comunitatii in propria gestionare a riscurilor la dezastre prin informare, educare si prevenire in scopul reducerii efectelor acestora. Proiectul a fost derulat cu sprijinul Petrom in 2012 si intre 2013-2014.

Din 2007 pana in prezent, Petrom a alocat 3 milioane euro pentru intarirea sistemului national de raspuns la dezastre si sustinerea romanilor aflati in situatii dificile. Impreuna cu Habitat for Humanity Romania, Petrom a construit si reabilitat 176 de case pentru 630 de persoane din comunitatile afectate de inundatii din judetele Bacau si Neamt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.