Petrom si Oceanic Club au distribuit scrumiere ecologice pe plaja

Petrom, in colaborare cu echipa Oceanic – Club, a desfasurat sambata, 28 iulie, o actiune de constientizare asupra efectelor nocive pe care le au mucurile de tigara aruncate de turisti pe plaja asupra florei si faunei. De asemenea, timp de 2 ore, voluntarii Petrom si Oceanic Club au impartit peste 500 de scrumiere ecologice fumatorilor de pe plajele din Mamaia si le-au povestit despre cat de mult este afectata natura din cauza neglijentei fumatorilor si a faptului ca acestia arunca resturile de tigara in nisip.

“Problema resturilor de tigara pe plaja nu se refera doar la partea estetica. Nu sunt simple gunoaie, ci moarte lenta pentru pesti, crustacee, pasari. In primul rand, fumatorii trebuie sa constientizeze ca mucurile nu sunt biodegradabile si odata aruncate in nisip devin extrem de periculoase pentru micile fiinte care intra in contact cu ele. Asa cum crema de plaja sau proposul sunt indispensabile pentru cei care vin pe plaja si scrumierele ecologice ar trebui sa se regaseasca in bagajul fumatorilor”,  a declarat Razvan Popescu-Mirceni,  director coordonator S.E.O.P.M.M. Oceanic-Club.

Anual, la nivel global, peste 72 de miliarde de mucuri de tigara sunt aruncate in natura. Romania se afla, din nefericire, printre primele locuri cu 2,9 miliarde de resturi de tigara aruncate necontrolat. Daca in trecut acest fenomen nu era atat de poluant, pentru ca tigarile nu erau prevazute cu filtru, acum, numarul reziduurilor este alarmant. Filtrele nu sunt biodegradabile si au o durata intre 5 si 20 de ani. Mucurile de tigara aruncate necontrolat pot afecta viata animalelor, pasarilor si pestilor, pentru ca acestea, de cele mai multe ori, le confunda cu mancarea. Specialistii au constatat ca un singur rest de tigara contine suficienta otrava pentru a omora, intr-un interval de 96 de ore, jumatate dintre pestii mici aflasi intr-un litru de apa. Aceste resturi reprezinta, la ora actuala, o cauza directa pentru afectiunile multor specii de crustacee si pasari marine.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.