Petromidia si-a aliniat instalatiile de productie la cerintele europene

Rafinaria Petromidia, detinuta de Rompetrol Rafinare, a obtinut recent din partea Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta o noua autorizatie integrata de mediu, cu o valabilitate de 10 ani. Actul atesta faptul ca operarea instalatiilor de pe platforma Petromidia se realizeaza in acord cu cele mai ridicate standarde de performanta si de protectie a mediului, stabilind – totodata – conditiile si parametrii de functionare a activitatilor (nivelul emisiilor in aer, apasi sol, masurile de gestionare a deseurilor). In acest fel, Rompetrol Rafinare- rafinaria Petromidia a incheiat perioada de tranzitie pentru alinierea instalatiilor de productie la cerintele europene de mediu. Perioada de tranzitie (exceptie cu caracter temporar de la aplicarea normelor comunitare) a fost acordata companiei in baza obligatiilor asumate de Romania in cadrul procesului de negociere cu Comisia Europeana.

“Investitiile realizate de Grupul Rompetrol si KazMunayGas pentru cresterea capacitatii de prelucrare a rafinariei la 5milioane de tone ne-au permis si o reducere semnficativa a amprentei si a impactului activitatilor asupra mediului inconjurator. La acestea se adauga si sumele alocate pentru cresterea gradului de protectie a mediului, valoarea totala a investitiilor pe platforma Petromidia ridicandu-se la peste 1,3 miliarde USD. Suntem constienti de importanta pe care o are protejarea mediului in desfasurarea activitatilor noastre. De aceea, actionam ca un membru responsabil al societatii, respectand reglementarile romanesti si europene in acest domeniu. Prioritatea platformei Petromidia consta in cresterea gradului de protejare a Marii Negre si a Lacului Sutghiol, a biosferei Deltei Dunarii si a ecosistemului aferent Canalului Midia, precum si a localitatilor din Dobrogea”, a declarat Sorin Graure, director general al Rompetrol Rafinare.

In prima jumatate a acestui an, Rompetrol Rafinare a alocat peste 55 milioane USD pentru realizarea unor lucrari tehnologice programate – revizia si modernizarea echipamentelor in acord cu noua capacitate de procesare a rafinariei, cresterea gradului de siguranta in functionarea instalatiilor, respectarea prevederilor legale in domeniu ISCIR, dar si realizarea unor proiecte pentru protectia mediului, conform legislatiei nationale si europene. De asemenea, compania a finalizat recent si modernizarea instalatiei de cocsare (investitie de aproximativ 53 milioane USD), cu un rol important in respectarea normelor de protectie a mediului.

Petromidia este cea mai mare rafinarie din tara, asigurand peste 40% din capacitatea de rafinare a Romaniei.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.