Connect with us

Hi, what are you looking for?

RAPOARTE CSR

Philips a eliminat emisiile de carbon din toate operațiunile companiei

Philips raportPhilips a anunțat că a atins obiectivele stabilite în cadrul programului „Oameni sănătoși, planetă sustenabilă”, desfășurat în perioada 2016 – 2020.

Principalele obiective atinse țin de: eliminarea carbonului din toate operațiunile companiei, utilizarea electricității din surse regenerabile în proporție de 100%, peste 70% din venituri obținute din produse și servicii ecologice, cu 15% din vânzări ce au ca sursă venituri din economia circulară, reciclarea în proporție de 90% a deșeurilor operaționale și ZERO deșeuri trimise la groapa de gunoi.

Totodata, compania a anuntat ca va continua abordarea integrată de business responsabil în concordanță cu angajamentele sociale, de mediu și de guvernanță corporativă (Environmental, Social and
Corporate Governance – ESG).

Frans van Houten, CEO Royal Philips Sunt mândru că am reușit să ne îndeplinim toate obiectivele stabilite în cadrul programului Oameni sănătoși, planetă sustenabilă, dar, mai mult decât atât, sunt încântat că Philips este una dintre primele companii din domeniul tehnologiei medicale din lume care a eliminat emisiile de carbon din operațiunile companiei. Sistemele de sănătate, guvernele și consumatorii din întreaga lumea sunt din ce în ce mai interesați să-și reducă amprenta de mediu și suntem convinși că vor găsi în Philips un partener de încredere, angajamentul nostru de a oferi soluții sustenabile fiind un punct cheie de diferențiere, care ne oferă un avantaj competitiv”, a declarat Frans van Houten, CEO Royal Philips.

Compania a lansat si Raportul de Sustenabilitate pe 2020, care este parte integrantă din Raportul Anual Philips 2020.

Cele mai importante aspecte ale raportului includ:

  • Sursele regenerabile de energie: Prin intermediul acordurilor de consorțiu pentru achiziția de energie, Philips asigură furnizarea de energie electrică regenerabilă pentru alimentarea operațiunilor sale europene.
  • Economia circulară: Philips joacă un rol de lider în Platforma pentru Accelerarea Economiei Circulare (PACE), stabilind agende globale de acțiune și stimulând schimbarea pentru a reseta gândirea circulară și modalitățile de lucru în industriile cheie. Ca parte a angajamentului față de Forumul Economic Mondial, Philips și-a îndeplinit obiectivul, reconfigurând/reciclând componentele și materialele echipamentelor mari din sisteme medicale.
  • Sustenabilitatea lanțului de aprovizionare: Philips susține dezvoltarea capacităților și contribuie la transparența și eficiența în lanțul de aprovizionare. Această abordare a îmbunătățit performanța de sustenabilitate a furnizorilor care au intrat în program în 2019 cu 36% față de anul trecut. În plus, programele Philips au îmbunătățit deja viața a 302.000 de lucrători din lanțul său de aprovizionare în 2020.
  • Acces la servicii de sănătate: Pentru a îmbunătăți viața oamenilor din comunitățile defavorizate, care nu beneficiază de acces la servicii de îngrijire medicală, Philips colaborează cu guvernele, ONG-urile și spitalele din întreaga lume. Cel mai recent, Philips a colaborat cu Uniunea Africană pentru a furniza echipamente și expertiză medicală, pentru a veni în ajutorul medicilor și pacienților care se confruntă cu pandemia.

Recunoaștere la scară largă

De-a lungul anilor, Philips a obținut recunoaștere la scară largă datorită realizărilor sale în materie de sustenabilitate, regăsindu-se opt ani consecutiv pe CDP Climate Change A-list, obiectivele de reducere a gazelor cu efect de seră fiind aprobate de inițiativa Science Based Targets și obținând poziții de top în Dow Jones Sustainability Index, ratingul sustenabilității S&P și clasamentele Sustainalytics. De asemenea, Philips a obținut locul al doilea în 2020 pentru Cele mai bine gestionate 100 companii în mod sustenabil din lume în Wall Street Journal.

Continuarea misiunii și ridicarea ștachetei pentru obiectivele de mediu, implicare socială și guvernanță corporativă

Ca parte a angajamentului său continuu de a face lumea mai sănătoasă și mai sustenabilă prin inovație, Philips va continua să lucreze la atingerea noilor obiective de mediu, impact social și guvernanță corporativă (ESG) până în 2025, printr-o abordare integrată de business responsabil. Așa cum a anunțat anul trecut în luna septembrie, acest mod de acțiune va consta într-un set cuprinzător de angajamente, care vor stimula operațiunile, acționând în același timp în mod responsabil față de planetă și societate.

Frans van Houten, CEO Royal Philips“Pandemia Covid-19 și schimbările climatice au evidențiat riscurile la care sunt expuși oamenii și necesitatea unei asistențe medicale de calitate, iar noi ne asumăm față de comunitate misiunea de a îmbunătăți viața oamenilor, prin punerea la dispoziție a echipamentelor care susțin un sistem de sănătate incluziv și eficient, cu un impact redus asupra resurselor naturale. Este un mesaj care nu putea trece neobservat în fața investitorilor noștri, care privesc tot mai interesați acțiunile și raportările ESG și angajamentul companiei față de schimbările climatice și sustenabilitate. La Philips suntem hotărâți să conducem agenda sustenabilității și să ne unim forțele cu toate părțile interesate, publice și private, pentru a stimula prioritățile sociale și de mediu și pentru a genera un impact global”, a spus Frans van Houten, CEO Royal Philips.

Philips are un istoric puternic în ceea ce privește transparența planurilor sale de business, a acțiunilor sale și a modului în care raportează. De exemplu, toate datele ESG ale Philips sunt auditate extern, la cel mai înalt nivel. În plus, pe lângă prezentarea contribuțiilor fiscale din raportul anual, Philips publică astăzi și primul raport de activitate, ce include o detaliere a contribuțiilor sale fiscale pentru toate țările în care operează.

Raportul privind drepturile omului

Totodata, Philips  a publicat si cel mai recent al Raportului al Drepturilor Omului 2020, care conține informații despre progresele companiei în ceea ce privește identificarea și atenuarea impactului potențial negativ asupra drepturilor omului în propriile operațiuni ale Philips. Mai mult, Philips a emis noi declarații de politici privind drepturile omului, angajarea echitabilă, incluziunea și diversitatea, acoperind aspecte precum egalitatea de șanse, plata echitabilă și egală, negocierea colectivă, hărțuirea / intimidarea la locul de muncă, munca în rândul copiilor, munca forțată și directivele privind timpul de lucru.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...