Philips Romania a desemnat cele trei idei castigatoare ale competitiei „Idei de viitor”

Philips_Idei-de-Viitor_2014Philips Romania a desemnat castigatorii initiativei de responsabilitate sociala „Idei de viitor”, ce vizeaza imbunatatirea conditiilor de viata a copiilor din tara noastra. Cele trei idei castigatoare sunt: Curs prenatal de nutritie a copilului, care propune cursuri de informare pentru viitoarele mamici privind alimentatia in timpul perioadei de sarcina; Banca pentru depozitarea laptelui de mama (o inovatie in acest moment pentru Romania) si Parcuri luminate din anvelope uzate, o idee inovatoare care propune crearea unor spatii de joaca construite din anvelope uzate, in comunitatile din Romania slab dezvoltate. Philips Philips_Idei_de_viitor-alaptareaRomania va demara implementarea acestor trei idei pana la finalul anului printr-o investitie totala in valoare de 100.000 de euro.

Robin van Rozen, CEO al companiei Philips Europa de Sud Est.“Ne bucuram sa vedem ca programul „Idei de viitor”, lansat in premiera pentru Romania, a fost un real succes. Inovatia este extrem de importanta pentru dezvoltarea unei societati si consideram ca interactiunea dintre companii si public pe acest subiect poate fi una extrem de valoroasa, cum s-a dovedit si de aceasta data. Datorita acestui proiect si a raspunsului pozitiv al oamenilor la invitatia adresata, avem sansa sa sprijinim realizarea a trei idei inovatoare care raspund nevoilor actuale ale romanilor pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor. Multumim tuturor pentru implicare si pentru contributia adusa la succesul acestui proiect ”, a declarat Robin van Rozen, CEO al companiei Philips Europa de Sud Est.

Platforma “Idei de viitor” a adresat un indemn tuturor romanilor sa se implice in dezvoltarea armonioasa a copiilor din perioada de sarcina pana la primii pasi in viata si sa inscrie in competitie o idee inovatoare care poate schimba in bine realitatea de multe ori dura si neprietenoasa in care traiesc acestia.

Ca urmare a campaniei desfasurate in perioada iunie – august 2014, platforma “Idei de viitor” a strans in competitie peste 1.000 de idei de proiecte, in cadrul celor 3 teme, astfel: 291 in cadrul temei „Perioada de sarcina”, 422 pentru „Start sanatos in viata” si 310 idei pentru „Recreere prin lumina”. Temele alese au fost discutate si validate in prealabil cu specialisti in medicina, mediu, arhitectura si protectie sociala. Pe platforma online dedicata, www.ideideviitor.ro, pentru fiecare tema in parte, oamenii au fost invitati sa contribuie cu idei inovatoare pe parcursul a opt saptamani, construind astfel o dezbatere publica avand ca punct de plecare copiii si inovatia. Saptamanal, au fost votate si premiate ideile inscrise, platforma fiind accesata in total de 138.400 vizitatori unici. Ulterior, un juriu format din specialisti din cele trei domenii, alaturi de lideri de opinie, au selectat noua idei relevante, creative, realiste si orientate spre oameni, care au fost supuse in final votului public pentru desemnarea celor trei idei castigatoare finale, cate una pentru fiecare tema.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.