Piraeus Bank recruteaza interni printr-o aplicatie pe Facebook

Piraeus Bank a dat startul aplicatiei de internship „The Social Interns”, cu ajutorul careia isi doreste sa recruteze tineri interesati sa lucreze intr-o banca. Astfel, primul pas al procesului de recrutare, se va face exclusiv pe pagina de Facebook a bancii (PiraeusBank.Ro), prin accesarea aplicatiei. Intr-o prima faza cei interesati trebuie sa completeze formularul de inscriere din aplicatie. Aici, candidatilor le sunt cerute diverse informatii cu privire la cunostintele pe care le detin, dar si incarcarea CV-ului si a unei scrisori de intentie. Aplicatia are si o componenta interactiva, astfel incat candidatii isi pot invita prietenii sa intre pe pagina cu profilul lor din aplicatie si sa ii sustina cu un like sau cu o recomandare. Acesta nu este un element obligatoriu al procesului de recrutare, insa le sporeste sansele candidatilor de a fi selectati pentru urmatorea etapa a concursului.

“Cum Facebook a devenit un tool universal, recrutarea prin intermediul acestuia a venit ca un pas firesc pentru proiectul Piraeus Bank Romania. Mai mult, am apelat la aceasta platforma de comunicare pentru ca ne dorim sa ii avem drept colegi pe acei tineri destepti, dezinvolti si comunicativi, pe care momentan ii putem vedea doar pe un display si cu care poate altfel nu am avea ocazia sa intram in contact. Si  cum nevoile noastre se schimba rapid si progresul isi spune cuvântul, o aplicatie de Facebook si actiuni offline neconventionale se dovedesc a fi solutia optima pentru a avea noi colegi timp de trei luni”, a declarat Raluca Barbu, Social Media Coordinator la Piraeus Bank Romania.

Procesul de recrutare nu se desfasoara insa exclusiv in social media, elementele online urmand sa fie completate offline. Astfel, la finalul etapei de inscriere desfasurate pe Facebook, vor fi selectati 100 de candidati, care vor fi supusi unor probe practice, dar si unui interviu clasic. La final, cei trei castigatori vor fi anuntati in cadrul unui eveniment de anvergura si isi vor incepe curand programul de internship platit, in mai multe departamente ale institutiei.

Campania The Social Interns, desfasurata de Piraeus Bank Romania in colaborare cu Advice si cu Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, va putea fi accesata pana pe 10 octombrie. Intregul proces de selectie va dura pana pe 1 noiembrie, cand toti cei trei castigatori vor fi anuntati public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.