Pirelli a semnat un acord de colaborare cu Universitatea Princeton

Pirelli a infiintat programul “Vizita Pirelli la catedra de studii italiene”, care se va desfasura pe o perioada de cinci ani in cadrul Departamentelor de Franceza si Italiana din cadrul Universitatii Princeton. Acest program are ca scop sa sustina raspandirea culturii si istoriei italiene prin intermediul Tehnologiilor New Media din cadrul Studiilor Italiene. Urmand aceeasi directie, Pirelli Tyres Romania a incheiat in ultimii ani parteneriate cu Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea din Craiova, dezvoltand proiecte importante pentru apropierea studentilor de realitatea domeniului auto intr-o corporatie. In fiecare an sute de studenti raspund invitatiei companiei de a participa la workshopuri tematice sustinute de specialistii Pirelli Romania in cadrul facultatilor, de a efectua stagii de practica in fabricile noastre si de a-si dezvolta competentele practice.

“Parteneriatul dintre Pirelli si Universitatea Princeton va fi lansat in ianuarie de catre Departamentul de Franceza si Italiana din cadrul prestigioasei universitati americane. Noul curs va fi predat de catre scriitorul-jurnalist  Gianni Riotta impreuna cu profesorul Gaetana Marrone-Puglia si se va axa pe istoria Italiei din perioada de dupa razboi pana in prezent, fiind analizate productiile cinematografice italienesti, care au surprins cel mai bine caracteristicile prezentului, precum si dinamica politica, culturala si sociala”, spun initiatorii programului.

Studentii vor fi rugati sa analizeze respectiva perioada istorica prin intermediul unor proiecte multimedia la care Pirelli va contribui, furnizand continut si material din arhivele Fundatiei Pirelli. Printre aceste materiale se numara: documentare, manuscrise, fotografii, filme si reclame care vor imbogati resursele educationale referitoare la istoria Italiei disponibile pentru studenti.

Pirelli colaboreaza in prezent cu 14 Universitati, intr-un efort global de a promova cercetarea atat in domeniul stiintific, cat si in cel umanist. Parteneriatul cu Universitatea Princeton in domeniul stiintelor umaniste si in sfera mass-media permite companiei sa promoveze cultura italiana in afara granitelor, dar si sa obtina o mai mare vizibilitate in conformitate cu tendintele contemporane si cu evolutia noilor media, acest lucru fiind deosebit de important si din punct de vedere al dezvoltarii afacerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.