PIRELLI sustine cu 400.000 de euro formarea profesionala a medicilor din Slatina

Pirelli sustine programul de formare profesionala a medicilor si asistentilor de la spitalul de urgenta Slatina. Recent, a fost semnat un nou acord international de colaborare pentru urmatorii trei ani intre Spitalul Niguarda din Milano si Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina. Bugetul pe care Pirelli il va aloca in urmatorii 3 ani acestui proiect este de 400.000 de euro, ceea ce ridica investitia totala a companiei, din 2008 si pâna in 2016, la circa 1,4 milioane de euro. Proiectul de colaborare este o intiativa Pirelli si face parte din activitatile de responsabilitate sociala pe care compania italiana le desfasoara in Slatina, unde detine o fabrica de anvelope si o fabrica de cord metalic. Proiectul a demarat in anul 2008, fiind coordonat de doctorul Osvaldo Chiara, Directorul Centrului de Trauma al spitalului Niguarda.

“Din 2008 si pana in prezent, 200 de cadre medicale din Spitalul Judetean de Urgenta Slatina au participat la diferite schimburi de experienta organizate de medicii italieni atat in tara, cat si in Italia. Astfel, in primii 3 ani de activitate 120 de cadre medicale din sectiile: Unitatea de Primiri Urgente, Chirurgie, Anestezie-Terapie Intensiva si Ginecologie de Urgenta au beneficiat de cursuri de formare profesionala efectuand peste 900 de ore de curs”, sustin initiatorii acestui program.

Sectiile spitalului judetean de urgenta Slatina in care se vor desfasura cursurile de pregatire in urmatorii 3 ani vor fi: oncologie si pediatrie, dar si unitatea de primiri urgente, in care de 6 ani se lucreaza impreuna cu specialistii italieni pentru dezvoltarea medicinei de urgenta.

In fabricile Pirelli din Slatina lucreaza peste 3.000 de salariati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.