Pista Verde pentru biciclisti, pe strazile din Capitala (GALERIE FOTO)

Peste 60 de biciclisti bucuresteni au pedalat pe bulevardele principale din centrul Capitalei si au trasat simbolic, cu vopsea biodegradabila, prima pista de biciclete de pe strazile din Bucuresti, in cadrul evenimentului Pista Verde. Primii 6 kilometri de pista de biciclete pe carosabil din Bucuresti au fost marcati cu peste 60 de litri de vopsea verde biodegradabila, cu ajutorul unui dispozitiv format din PET-uri reciclate si din dopuri improvizate, care a fost montat pe bicicleta si a permis scurgerea vopselei pe asfalt.

“Ideea de a organiza evenimentul Pista Verde sub umbrela The RE Concept a pornit de la o problema reala de infrastructura cu care se confrunta comunitatile de biciclisti din Bucuresti: utilitatea si usurinta de a utiliza pistele de biciclete existente in Capitala, precum si de la dorinta de a extinde lungimea acestora. Prin facilitarea acestui eveniment le-am oferit biciclistilor ocazia sa ni se alature intr-un exercitiu creativ ce isi propune constientizarea publica a acestor aspecte.”, a precizat Ana Popescu, Specialist Comunicare Coca-Cola HBC Romania.

Pista Verde este un proiect-manifest marca The RE Concept, ce sustine crearea unei infrastructuri eficiente dedicate bicicletelor, o infrastructura care nu presupune sa faci slalom pe trotuar printre borduri inalte, masini parcate si pietoni. Participantii s-au declarat doritori de normalitatea capitalelor europene: piste pe carosabil si o infrastructura adecvata pedalarii fara obstacole. Astfel, traseul verde rezultat la eveniment a demonstrat pe unde trebuie sa treaca pistele de biciclete in Bucuresti – pe strada, nu pe trotuar.

Prima Pista Verde din Bucuresti are o lungime de aproximativ 6 kilometri si se intinde pe bulevardele principale: Piata Unirii – Bd. I.C. Bratianu – Piata Universitatii – Bd. Nicolae Balcescu – Bd. Gheorghe Magheru – Piata Romana – Bd. Dacia – Calea Victoriei – Splaiul Independentei – Piata Unirii.

RE Concept este platforma de responsabilitate sociala a Coca-Cola HBC Romania, dedicata ideii ca RE este inceputul tuturor actiunilor care schimba in bine lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.