Plantam fapte bune in Romania a impadurit anul trecut 27 de hectare, cu peste 80000 de puieti

Cover Raport 2017-01Plantam fapte bune in Romania a impadurit anul trecut peste 27 de hectare din 11 judete din Romania. Cu sprijinul a 4.500 de voluntari, peste 88.000 de puieti au fost plantati, in numai 3 zile, pe terenuri aflate in proprietate publica si afectate de diverse procese de degradare.

Din 2011, cand a pornit initiativa Plantam fapte bune in Romania, si pana la finalul anului 2017, aproape 32.000 de voluntari au contribuit la plantarea si ingrijirea a 660.000 de puieti care au impadurit o suprafata totala de 207 hectare din 22 de judete din tara.

Pentru Plantam fapte bune in Romania, 2017 a insemnat o continuare a asumarii responsabilitatii pentru toate activitatile desfasurate in trecut, pentru valorile in care credem cu privire la padurile Romaniei si nu numai si mai ales pentru tot ceea ce ne dorim sa construim in viitor. Misiunea noastra este sa plantam fapte bune pentru un viitor mai bun si, de aceea, vom continua sa crestem si sa protejam paduri si in anii urmatori, pentru a putea oferi un dar pretios generatiilor viitoare”, a declarat Marin Toma, presedintele Asociatiei EcoAssist, reprezentantul legal al initiativei Plantam fapte bune in Romania.

Actiunile desfasurate in 2017 au presupus atat initierea de culturi forestiere noi, cat si completari si ingrijiri ale suprafetelor plantate in anii precedenti si participarea la evenimente sportive.  420 de voluntari au alergat anul trecut la Semimaratonul Bucuresti si la Maratonul International Bucuresti sau au inotat la Swimathon Bucuresti pentru a sustine cauza Plantam fapte bune in Romania. Fondurile stranse in cadrul evenimentelor au fost directionate catre extinderea Padurii Sportivilor care a prins radacini in 2016, in judetul Calarasi.

1 din 5 puieti plantati in 2017 a fost in Padurea JYSK, proiect initiat in judetul Dambovita cu sustinerea retailerului danez de saltele, mobilier si decoratiuni interioare si care va continua si in acest an cu noi plantari. Tot in 2017, Daikin Romania a sprijinit plantarea a 13.000 de puieti, cate un copac pentru fiecare aparat de aer conditionat vandut in perioada 5 iunie – 15 septembrie 2017, ca parte a campaniei ”Plantam Aer” desfasurata in parteneriat cu Plantam fapte bune in Romania.

Alaturi de JYSK si Daikin Romania, initiativa a fost sustinuta in 2017 si de alte companii si parteneri strategici precum: Coca-Cola HBC Romania, Dedeman, FAN Courier si Tibbett Logistics, iar partenerii institutionali au fost Romsilva, Jandarmeria Romana si Administratia Nationala a Penitenciarelor, Coalitia Natura 2000 si Federatia Volum.

Nu in ultimul rand, Plantam fapte bune in Romania a continuat in 2017 campania Green Endorsement, care are ca scop constientizarea importantei implicarii, ca voluntar, in actiunile de protectia mediului, precum si incurajarea si recunoasterea celor care se implica in astfel de actiuni. Voluntarii care au participat la actiunile de impadurire au primit certificatul electronic Green Endorsement, care recunoaste oficial in CV voluntariatul realizat in cadrul initiativei si il transforma intr-un plus la angajare la companiile partenere. Peste 2.000 de voluntari au primit in 2017 certificatul Green Endorsement, iar campania va continua si in urmatorii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.