Plantam fapte bune in Romania incepe impaduririle la Breaza

Echipa Plantam fapte bune in Romania incepe plantarile pe o suprafata noua din judetul Prahova, in Breaza. Aproximativ 300 de voluntari sunt asteptati sambata 10 noiembrie pentru a planta 3,5 hectare de teren degradat ai orasului Breaza care prezinta eroziuni si alunecari, acestea putand deveni un pericol si pentru oras. Este prevazuta impadurirea terenului cu 12.000 puieti din urmatoarele specii: frasin comun, plop alb, salcie alba, ulm de camp, salcam, salcioara, gladita, malin, par, sanger, paducel, maces, lemn cainesc, ulm de turchestan, cires, paltin, mojdrean, corcodus si catina alba.

“Impadurirea din 10 noiembrie din Breaza este realizata in parteneriat cu Mega Image, prin castigarea locului al doilea de catre echipa Plantam fapte bune in Romania in competitia de proiecte de sustenabilitate privind mediul intitulata „Fabrica pentru un viitor curat” organizata de companie. Pentru a ajuta la reducerea amprentei de carbon și a influența in bine mediul in care sunt prezenți, Mega Image a lansat la inceputul anului acest concurs prin care au fost alese 3 proiecte care sa susțina activitați de protejare a mediului.  Plantam fapte bune in Romaniaa castigat finantarea actiunilor de impadurire a aproape 21 de hectare, iar fondurile vor fi utilizate integral pentru derularea actiunilor timp de un an in localitatile Breaza-Prahova si Vulturu -jud. Constanta”, a declarat Liana Buzea, coordonator national Plantam Fapte Bune in Romania.

Cei care isi doresc sa participe la actiunea „Plantam fapte bune in Romania” pe 10 noiembrie in Breaza sunt rugati sa anunte sosirea grupului pe adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro , iar in ziua plantarii sa vina la ora 10:30 in fata primariei Breaza. Pentru reusita acestui efort comun, este bine ca participantii sa poarte incaltaminte adecvata activitatilor de plantare si gradinarit, haine lejere, potrivite efortului pe care il vor depune. De asemenea, acestia sunt rugați sa se asigure ca vin echipati cu necesarul de apa si mancare pentru o zi de petrecut in natura si ca au consultat in prealabil prognoza meteo.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.