CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Plantam fapte bune: Peste 2000 de voluntari au plantat 60.000 copaci

Un numar de 2.112 oameni s-au alaturat in aceasta primavara initiativei Plantam fapte bune in Romania si au plantat 12 hectare de pamanturi neroditoare din tara. Initiativa Plantam fapte bune in Romania, initiata in 2011, are pana in prezent peste 6900 de membri in comunitatea de plantatori de fapte bune. Acestia locuiesc in apropierea localitatilor in care s-a plantat. Ei aleg sa petreaca timp in aer liber, sa ajute o comunitate, sa cunoasca alti oameni, pentru ca viata la oras ii tine departe de natura sau pentru ca isi doresc sa lase ceva in urma copiilor. Voluntarii se bucura ca, in urma eforturilor acestora, cel putin 70% din copaceii plantati s-au prins.

„Actiunile vor continua in vara, cand plantatorii de fapte bune sunt asteptati la traditionalele ingrijiri. De asemenea, romanii sunt invitati sa ia atitudine şi sa gaseasca un pamant nou, dintr-o localitate noua, pe care sa-l adauge pe harta plantarilor de fapte bune”, a declarat Liana Buzea, Initiator si coordonator al Initiativei Plantam Fapte Bune.

Toate eforturile voluntarilor sunt facute cu sprijin din partea unor institutii precum: Consiliile Judetene din Satu Mare si Mureş, prefecturile din Iasi, Ialomita, Arges, Mures, Timis si Covasna, Administratia Nationala a Penitenciarelor care trimite detinuti la actiuni, primariile Ardud, Armasesti, Baltati, Breaza, Taureni, Tigveni, Valcaul de Jos, Valcele si Vulturu care pun la dispozitie pamanturile, Jandarmeria Romana si Inspectoratele pentru situatii de urgenta care aduc jandarmi si pompieri in regim de voluntariat la actiuni, directiile silvice din judetele Arges, Mures, Vaslui, Covasna si ocoalele silvice Ardud si Suici care ajuta cu prezenta padurarilor la actiunile de plantare, Directiile judetene pentru tineret si sport Covasna si Arges.

Plantam fapte bune in Romania este o initiativa a societatii civile tinere din Romania, bazata pe voluntariat, programata a se derula pe o perioada de 5 – 7 ani la nivel national. Initiativa consta in actiuni de constientizare, cartografiere si plantare pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de intretinere pana la reusita finala. Din 2011, Plantam fapte bune in Romania a mobilizat 6962 de voluntari, cu ajutorul carora au fost plantati peste 138.700 de arbori forestieri, pe 38.5 hectare de teren. Cele 10 judete in care initiativa desfasoara actiuni de impadurire sunt: Arges, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Mures, Prahova, Satu Mare, Salaj si Timis.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.