Platforma Philips “Idei de viitor” a inregistrat peste 1.000 de idei ce pot schimba viitorul copiilor

Philips Idei de Viitor 2014Peste 1.000 de idei care pot schimba in bine viitorul copiilor au fost inscrise pe platforma Philips „Idei de viitor” (www.ideideviitor.ro) pe parcursul celor doua luni de desfasurare a competitiei. In prezent, juriul format din specialisti in medicina, mediu, arhitectura si protectie sociala a desemnat ideile finaliste pentru fiecare tema in parte, urmand ca oamenii sa se implice mai departe, sa voteze cele mai bune trei idei. Pana la finalul anului in curs, cele trei idei castigatoare vor deveni Philips Idei de Viitor 2014_Alegerealitate, fiind implementate de Philips Romania printr-o finantare in valoare totala de 100.000 de euro.

Robin van Rozen, CEO al companiei Philips Europa de Sud Est.“Rezultatele pe care le-am obtinut ne reconfirma faptul ca familia are un rol foarte important pentru romani, iar preocuparea acestora pentru sanatatea si viitorul copiilor este o prioritate. Interesul si implicarea celor peste 100.000 de oameni care au accesat platforma noastra ne dau incredere ca misiunea Philips de a imbunatati viata oamenilor prin inovatie este oportuna si cu un pas mai aproape de a fi realizata. Incurajam in continuare participarea a cat mai multor oameni care sa vina alaturi de noi si sa voteze ideile care ii inspira, idei pe care noi, Philips, le vom implementa pentru viitorul copiilor din Romania”, a afirmat Robin van Rozen, CEO al companiei Philips Europa de Sud Est.

Fiecare dintre cele trei teme principale are trei idei finaliste selectate de juriu, din care oamenii pot vota ideea favorita, care va schimba in bine viata copiilor din Romania.

Astfel, tema Perioada de sarcina are trei idei finaliste: Curs prenatal de nutritie a copilului, care propune cursuri de informare pentru viitoarele mamici privind alimentatia in timpul perioadei de sarcina; scoala mamei, prin care viitoarele mamici participa la cursuri gratuite, specializate pentru educatia privind sarcina si nasterea; Pachet Start in viata pentru bebelusi prin care viitoarele mame care au efectuat toate examenele obligatorii de monitorizare a sarcinii vor primi fiecare un set de produse necesare pentru ingrijirea bebelusului in primii pasi in viata.

Pentru tema Start sanatos in viata au fost selectate urmatoarele idei: Banca pentru depozitarea laptelui de mama, o inovatie in acest moment pentru Romania, care nu dispune de nicio banca pentru depozitarea laptelui de mama; Consultant in alaptare in fiecare maternitate, de care pot beneficia cat mai multe viitoare mamici, pentru o informare corecta despre importanta alaptarii; Campanie de informare pentru alaptarea la san, la nivel national.

Tema Recreere prin lumina are urmatoarele idei finaliste: Parcuri luminate din anvelope uzate, o idee inovativa care propune crearea unor spatii de joaca construite din anvelope uzate, in comunitatile din Romania slab dezvoltate; Jocul copilariei, care presupune desene pe panouri interactive, o alternativa la desenele pe asfalt; Terenuri sportive din lumina, realizate in cadrul scolilor.

Pentru mai multe informatii, click AICI

1 Response

  1. Adriana spune:

    Foarte frumoasa initiativa celor de la Philips.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.