Policolor va dona 12 tone de materiale catre 13 proiecte din toata tara

Policolor - Conferinta lansare Campanie Culorile României 2016Compania Policolor a lansat a doua editie a campaniei nationale “Culorile Romaniei”, prin care sunt sustinute 13 proiecte din Romania avand ca numitor comun doua valori importante: inovatia si traditia. Investitia Policolor in cele 13 proiecte din 2016 este estimata la peste 120.000 de euro si consta in furnizarea a peste 12 tone de vopsea, lac, grund si bait. CampaniaMestesugar din comuna Luncavita - Culorile Romaniei 2016 are ca obiective principale sprijinirea cu materiale a proiectelor venite din zona urbana si rurala pe care comunitatile le sustin in fata Policolor si le pot implementa. Proiectele fie contribuie la pastrarea identitatii arhitectonice, fie isi propun sa redecoreze suprafete mari din orase sau sate, pentru a reimprospata viata comunitatilor, fie sunt lucrari de arta urbana care aduc culoare in zonele urbane, incarcate de gri. In 2016, Culorile Romaniei vor ajunge in trei comune: Manzalesti – Jud. Buzau, Corbi – Jud. Arges, Luncavita- Jud. Tulcea. Toate cele trei comune mentionate au dorit sa se infrateasca cu Policolor, dupa modelul comunei Ciocanesti – Bucovina (Culorile Romaniei 2015).

Policolor isi propune sa identifice, sa sustina si sa dezvolte modele autentice de urmat: oameni care prin munca lor sustin comunitatea, sate care doresc sa isi pastreze identitatea si orase care lupta cu gri-ul si dezvolta zone de culoare. Numitorul comun – inovatia si traditia”, a declarat Marius Vacaroiu, CEO Policolor.

Tot in acest an, Culorile Romaniei vor ajunge si in  trei orase: Tismana, Ramnicu Sarat si Constanta, pe o noua locomotiva pictata pentru CFR Calatori, doua muzee de interes national – Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Muzeul de Etnografie Tulcea si la Centrul Cultural Cartisoara, case si scoli din Cartisoara si Marsa, Jud. Sibiu

Cele doua concursuri de creatie, derulate pana la sfarsitul lunii aprilie 2016 de catre Policolor s-au adresat studentilor, masteranzilor si tinerilor artisti de la facultatile de profil din tara. In doar trei saptamani de concurs s-au inscris 380 de participanti, au fost depuse 90 de lucrari de creatie, iar cele cinci proiecte castigatoare vor fi aplicate prin pictura pe cele patru vapoare din Constanta (Gara, Pescarie, intrarile in oras dinspre Mangalia si Medgidia) si pe o locomotiva electrica din parcul CFR Calatori.

Conform graficului agreat, lucrarile la vapoare se vor finaliza la inceputul lunii iunie, iar Locomotiva “Pasarea Maiastra” va intra in circulatie din 12 iunie 2016.

Echipa dedicata proiectului Culorile Romaniei 2016, este formata din angajati si furnizori ai Policolor, reprezentanti ai agentiei de comunicare sau parteneri din comunitati sau institutii publice. De asemenea, pana in acest moment 450 de voluntari au anuntat si ei implicarea in actiunile din acest an.

Pentru mai multe informatii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.