Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Porsche: Finantare de 325.000 lei pentru proiecte din comunitatea locala si burse de excelenta

Porsche - Mobilizam Excelenta 2016 Doar doua saptamani mai au la dispozitie bucurestenii care doresc sa intre in competitia pentru proiecte de design urban si burse din cea de-a doua editie a “Mobilizam excelenta”, programul de responsabilitate sociala creat de Porsche Romania si dezvoltat impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti. Termenul limita este 25 iulie, ora 23:59, iar conditiile de eligibilitate si formularul de inscriere sunt disponibile pe site-ul www.mobilizamexcelenta.ro. Programul se adreseaza exclusiv celor care isi desfasoara activitatea in Bucuresti si Ilfov, va oferi pana la 10 burse de excelenta si va finanta maximum cinci proiecte de “Design urban”. Directia de “Design urban” se adreseaza organizPorsche - Mobilizam Excelenta 2016  002atiilor, institutiilor, grupurilor de initiativa sau persoanelor care doresc sa initieze proiecte de revitalizare urbana, in acord cu principiile inovative de economie de resurse si sustenabilitate. Bursele de excelenta vor fi oferite copiilor si tinerilor cu varste intre 10 si 20 ani, care au performante deosebite in arta si sport.

Fondul total de finantare este de 225.000 lei pentru “Design urban” si de 100.000 de lei pentru “Burse de excelenta”. Dupa selectia castigatorilor, publicul larg poate vota online proiectul si bursierul care vor primi cate o finantare suplimentara de 10.000 de lei”, spun initiatorii programului.

Porsche - Mobilizam Excelenta 2016  00Aplicatiile vor fi jurizate de comitete de selectie independente, formate din experti recunoscuti in domeniul lor:

  • Design urban: Serban Sturdza – presedinte, Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bucuresti; Marius Marcu-Lapadat – decan, Universitatea de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu”, Facultatea de Design Interior; Mirela Duculescu – istoric al designului, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti; Oana Luca – conferentiar universitar, Facultatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Departamentul de Inginerie Urbana si Dezvoltare Regionala; Mihnea Ghildus – membru in echipa de management Prispa, fondator Dizainar.ro; Mircea Ilie – Sustainability Leader, IKEA Romania; Patricia Zegreanu – Manager Marketing si Comunicare, Skoda, Porsche Romania.
  • Burse de excelenta: Aurora Kiraly, artist vizual, curator, manager cultural, asistent universitar la Universitatea Nationala de Arta; Sabina Ulubeanu, compozitoare, doctor in compozitie, membru fondator si director artistic al InnerSound New Arts Festival; Corina Dumitrescu, prim-balerina, Opera Nationala Bucuresti, coregraf, Opera Comica pentru Copii; Carmen Bunaciu, multipla campioana europeana si mondiala la natatie, antrenor emerit, profesor de educatie fizica; Monica Iagar, dubla campioana europeana si campioana mondiala la atletism; Ruxandra Dragomir, castigatoare a 9 turnee de tenis, locul 15 ATP, fosta presedinta a Federatiei Romane de Tenis; Radu Alexandroaie, Project Manager Porsche Romania.

Gandit ca o forma de investitie pe termen lung in comunitatea locala, programul este dezvoltat pe trei directii strategice: Design urban, Educatie urbana, Burse de excelenta si are un buget total de de 514.500 de lei.

Cea de-a treia directie a programului va demara in toamna. Aceasta consta in sustinerea unui proiect pilot, realizat impreuna cu Asociatia “De-a arhitectura”, in cinci institutii de invatamant din Bucuresti – cursul extracurricular de “Educatie de arhitectura si mediu construit”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...