Praktiker sustine dezvoltarea profesionala a studentilor, in parteneriat cu AIESEC

Praktiker Romania sustine dezvoltarea profesionala a studentilor din anii terminali de facultate, care isi doresc sa inteleaga mai bine oportunitatile si modul de lucru dintr-o companie. In acest sens, compania a dezvoltat, in parteneriat cu asociatia studenteasca AIESEC, proiectul „Career after University”. Adresat studentilor din cadrul Universitatii Bucuresti si din cadrul Academiei de Studii Economice, proiect le-a oferit tuturor celor prezenti o imagine de ansamblu asupra lucrului in companiile mari.

„Din punctul nostru de vedere, trebuie sa existe un parteneriat continuu intre zona de educatie si formare si mediul de afaceri din Romania, pentru ca aceasta asociere aduce beneficii de ambele parti. Modul in care studentul se prezinta, prin intermediul CV-ului, al scrisorii de intentie sau la interviu, este la fel de important ca si cunostintele acumulate in timpul facultatii”,  a declarat Liliana Urziceanu, HR Manager Praktiker Romania.

In cadrul conferintelor, studentii au aflat ce isi doresc angajatorii de la un aplicant, cum trebuie construit un CV atractiv, dar si detalii despre tinuta si comportamentul din timpul unui interviu de angajare.

„Studentii reprezinta o resursa importanta. Sunt extrem de bine informati, dornici si, mai ales, motivati sa invete din experienta celor care au inca ceva de spus in mediul de afaceri romanesc. Pentru a-si pune in valoare calitatile, studentii au nevoie de putina indrumare. Aceste seminarii, dar si programele de mentorat pe care AIESEC le are in derulare ii ajuta in alegerea eficienta si realista a unei cariere, in identificarea si constientizarea competentelor pe care le detin, precum si a celor pe care trebuie sa le dezvolte in continuare. Praktiker apreciaza potentialul studentilor din Romania si ii sustine in demersul lor profesional”, a precizat Liliana Urziceanu.

Mai mult, in cadrul unui workshop specializat, viitorii absolventi au participat la simularea unui interviu, in cadrul caruia au fost nevoiti sa faca fata provocarilor si intrebarilor-cheie adresate de catre specialistul in resurse umane.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.