Premiul ECCO Walk in Style 2013 a fost acordat fondatoarei „Young Cancer”

Producatorul de incaltaminte ECCO a acordat distinctia ECCO Walk in Style, impreuna cu marele premiu de 35.000 de euro, Juliei Mjörnstedt, fondatoarea organizatiei “Ung Cancer” (Young Cancer). Este cea de-a 6-a femeie care primeste aceasta distinctie, ce a fost acordata recent, la Saptamana Modei de la Copenhaga. In ianuarie 2007 Julia a fost diagnosticata cu cancer de colon. Ea a reusit sa invinga boala, insa cancerul i-a schimbat viata pentru totdeauna. Julia a folositaceasta experienta pentru a-i ajuta pe altii prin programul “Ung Cancer” (Young Cancer). Organizatia infiintata de Julia vine in sprijinul tinerelor bolnave de cancer si a famililor acestora.

„Julia – un adevarat exemplu despre cum sa infrunti o boala grava cu demnitate si curaj – si-a dedicat existenta cauzei pentru care lupta, devenind o adevarata sursa de inspiratie pentru alti tineri care incearca sa supravieţuiasca acestei maladii. Profitand la maxim de abilitatile ei de comunicare, Julia a reusit sa schimbe opinia generala despre cancer, a daramat multe dintre miturile acestei boli, devenind o adevarata sursa de inspiratie pentru alti tineri care incearca sa supravieţuiasca acestei maladii. Julia a fost premiata chiar si de Regele Suediei King Carl Gustaf, pentru calitatile sale de lider si pentru munca ei humanitara extraordinara”, spun organizatorii programului.

In Suedia, 800 de tineri sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an. “Ung Cancer,” o organizatie pentru tineri cu varste cuprinse intre 16 si 30 de ani, incerca sa le imbunatateasca viata, pe timp de boala, cat si dupa ce se insanatosesc.

Castigatoarele editiilor precedente ale Premiului Walk in Style, sunt:

2012: Hadassah de Boer:

Jurnalista olandeza Hadassah de Boer a castigat editia ECCO Walk in Style 2012. Hadassah a sustinut asociatia Stichting Vluchteling, care ofera ajutor umanitar si sprijin social refugiatilor din Africa, America Latina si Europa de Est. Pe langa faptul ca asigura ajutor de urgenta in zone afectate de razboi si violenta, Stichting Vluchteling ajuta refugiatii sa se intoarca acasa si sa-si creeze singuri un viitor prin educatie, ingrijire medicala si sprijin economic, sub forma de micro-credite.

2011: Renée Toft Simonsen

Psihologul danez Renée Toft Simonsen a castigat premiul ECCO Walk in Style 2011. Ea a sustinut campania globala a asociatiei Plan, “Because I Am a Girl” (“Pentru ca sunt o fata”) care promoveaza drepturile femeilor din intreaga lume. Cincizeci de fete din Epworth, o suburbie cu venituri mici din Harare, Zimbabwe, au fost selectate sa primeasca burse de patru ani pentru a putea merge la liceu. Fara aceste burse, tinerele nu ar fi putut sa-si continue educatia dupa incheierea ciclului primar. Acest program a reprezentat o adevarata sansa pentru ele.

2010: Ilona Felicjańska

Ilona Felicjańska, fondator si CEO al agentiei poloneze de PR Felicjańska Media, conduce si o organizatie caritabila, Niezapominajka (Forget Me Not/Nu ma uita) pe care a fondat-o in 2006 pentru a veni in sprijinul famililor poloneze cu copii cu paralizie cerebrala. Guvernul polonez nu acorda niciun fel de sprijin pentru aceste familii.

2009: Asne Seierstad

“Doar prin educatie, putem face o schimbare in viitorul tinerelor,” a spus Asne Seierstad atunci cand a primit premiul ECCO Walk in Style 2009, pe care l-a donat unei organizatii de caritate pentru bdin Afganistan. Autoarea recunoscuta la nivel mondial si-a investit drepturile de autor primite pe urma cartilor ei pentru a infiinta o scoala pentru 600 de fete afgane. Ea a folosit premiul in bani ECCO Walk in Style pentru a infiinta o gradinita pentru copiii profesoarelor si studentelor, astfel incat acestea sa poata preda si invata fara sa trebuiasca sa aiba grija propriilor copii.

2008: Karen Simonsen

Primul premiu ECCO Walk in Style a fost acordat designerului danez Karen Simonsen. Ea a donat premiul asociatiei SOS Children’s Villages (SOS Satele Copiilor) din Ghana, pentru ca acestea sa invete sa faca esarfe si sa se poata intretine singure.

Pentru mai multe informatii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.