Primark: Două treimi (66%) din hainele vândute în ultimul an au fost fabricate din materiale reciclate

  • Noile date privind programul de decarbonizare al Primark evidențiază o reducere de 1,9% a emisiilor de carbon de-a lungul lanțului său valoric față de anul de referință 2019 și o scădere de 11,6% față de anul trecut.
  • 66% din articolele de îmbrăcăminte Primark vândute conțin materiale reciclate sau provenite din surse mai durabile, în creștere cu 20% față de anul trecut.
  • Conform ghidului Durability Framework recent publicat de Primark, compania își propune să prelungească perioada de viață a hainelor și susține importanța sustenabilității în combaterea deșeurilor textile.
  • Adoptarea unei agriculturi regenerative este un progres cheie în cadrul Programului Primark Cotton prin care cultivatorii de bumbac sunt instruiți în practici care refac solul, protejează biodiversitatea și conservă resursele de apă.

Primark a publicat cel de-al treilea Raport privind progresul în materie de Sustenabilitate și Etică. Acest nou raport evidențiază modul în care compania integrează angajamentele de sustenabilitate și generează un impact real pe termen lung.

În ultimele 12 luni, două treimi (66%) din hainele vândute în Primark au fost fabricate din materiale reciclate sau provenite din surse durabile. Primark și-a intensificat, de asemenea, angajamentul de a combate deșeurile textile prin introducerea mai multor haine care sunt reciclabile la sfârșitul ciclului de viață. Anul acesta, retailerul internațional de modă s-a concentrat pe creșterea volumului de îmbrăcăminte cu design circular în categorii, precum denim și jerseu și a continuat să integreze principiile privind circularitatea produselor prin programe de training adresate angajaților și furnizorilor.

3% dintre hainele vândute de Primark în ultimele 12 luni au fost circulare, ceea ce înseamnă că au îndeplinit criteriile stabilite în Standardul Primark pentru produse circulare, inclusiv articolele din colecția Rita Ora și din gama Disney „The Lion King”.

Contrar percepției că hainele sustenabile costă mai mult, Primark a lansat anul acesta Durability Framework, un ghid care cuprinde angajamente și bune practici privind prelungirea duratei de viață a hainelor. În ciuda accentului pus de UE pe durabilitatea produselor, alături de costul mai ridicat al vieții și impactul deșeurilor textile asupra mediului, în prezent nu există un standard industrial sau legal convenit pentru durabilitatea fizică.

Bazat pe cercetările realizate de organizația non-guvernamentală de mediu Hubbub și de Școala de Design a Universității din Leeds (UOL), ghidul Durability Framework al Primark este conceput pentru a stabili un standard pentru modul în care retailerii de modă pot ajuta consumatorii să se bucure mai mult timp de hainele lor.

Reducerea emisiilor de carbon în lanțul său valoric în ultimele 12 luni este o realizare cheie pentru Primark, care și-a stabilit ambiția de a înjumătăți emisiile de carbon de-a lungul lanțului său valoric până în 2030. Emisiile Primark Scop 1 și 2 (bazate pe piață) s-au redus cu 21% în 2024, comparativ cu 2023, și au fost cu 52% mai mici decât nivelul de referință din 2019. Această reducere a fost obținută prin măsuri de eficiență energetică în magazinele sale și prin achiziționarea de energie electrică regenerabilă și cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

Primark a înregistrat o scădere de 1,9% a emisiilor totale de carbon de-a lungul lanțului său valoric față de anul de referință 2019 și o scădere de 11,6% față de anul trecut. Retailerul se așteaptă ca această reducere să fluctueze pe termen scurt, pe măsură ce compania se extinde.

Deoarece bumbacul este cea mai utilizată fibră în îmbrăcămintea Primark, dezvoltarea Proiectului Primark Cotton (anterior cunoscut sub numele Primark Sustainable Cotton Programme) și instruirea cultivatorilor de bumbac în practici agricole regenerative este un obiectiv pe termen lung al companiei. Aproximativ 3.000 de fermieri au beneficiat de un proiect pilot în India, Bangladesh și Pakistan în acest an. Ei au fost instruiți cum să folosească alternative biologice la pesticidele chimice și cum să înființeze culturi de acoperire care protejează solul și creează noi surse de venituri. Primark a dezvoltat un plan până în 2030 pentru a stimula adoptarea în continuare a agriculturii regenerative în cadrul proiectului Primark Cotton.

Intregul Raport poate fi citit AICI

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Îți mulțumim pentru feedback!