Primul Centru de Ingrijire si Alaptare Baby Office s-a deschis la Bucuresti

Baby OfficePrimul Centru de Ingrijire si Alaptare Baby Office din tara noastra s-a deschis la Bucuresti in sediul Romania Hypermarche S.A. (cora Pantelimon), pentru copiii angajatelor din aceasta companie. Centrul a fost realizat in cadrul proiectului european – „M.A.M.A. – Model Aplicat pentru Maternitate Activa”. Astfel, mamele se pot intoarce la munca fara a fi nevoite sa stea mult timp despartite de copii si fara sa intrerupa alaptarea. Copiii vor fi ingrijiti de personal calificat, iar mamele pot lua pauze pentru a-i alapta ori de cate ori este necesar. Baby Office este un instrument care promoveaza conceptul de munca flexibila si care doreste sa ajute fBaby Office 2015emeile sa obtina un echilibru intre viata profesionala si cea de familie. Fiecare cladire de birouri, multinationala sau fabrica poate avea un astfel de centru.

Corina AtanasiuAm purtat discutii cu reprezentantii mai multor companii si am decis sa deschidem aici primul Baby Office pentru ca sunt multe angajate care au copii mici. Reprezentantii Romania Hypermarche S.A. ne-au oferit spatiul, iar noi l-am amenajat, l-am dotat si mobilat si am angajat personal calificat. Este un centru de zi destinat copiilor cu varsta de pana in doi ani”, a spus Corina Atanasiu, Director Executiv CAIES.

Proiectul a fost realizat in contextul in care femeile angajate care decid sa aduca pe lume un copil se confrunta cu o serie de probleme daca vor sa fie active in continuare pe piata muncii.

„De exemplu, femeile care decid sa se intoarca mai repede la munca se simt vinovate pentru ca se despart de copilul care acum are nevoie de ele cel mai mult. Pe de alta parte, exista riscul deprofesionalizarii, mai ales in anumite domenii de activitate unde au loc schimbari dese in ceea ce priveste obiectul muncii. Consider ca un astfel de centru de ingrijire si educare este o solutie pentru multe dintre problemele pe care le au femeile care doresc sa fie mame”, a completat Corina Atanasiu, de profesie psiholog.

Mai multe detalii despre proiect puteti gasi pe site-ul www.babyoffice.ro

M.A.M.A. – Model Aplicat pentru Maternitate Activa este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeste in oameni!”. Bugetul total al proiectului este de 2171350 lei, valoarea finantarii neramburabile fiind de 2127923 lei. Proiectul este implementat de Centrul de Analiza si Inovare Economico-Sociala – CAIES, in parteneriat cu Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare Socio-Economica – Catalactica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.