Procter & Gamble a furnizat miliarde de litri de apa in programul “Apa potabila pentru copii”

P &G - Apa potabila pentru copiii 2014Procter & Gamble a furnizat cel de-al saptelea miliard de litru de apa potabila in cadrul programului “Apa potabila pentru copii”, ca parte a initiativei P&G’s Clinton Global Initiative, in efortul global de a salva o viata la fiecare ora, pana in anul 2020. Cel de-al 7-lea miliard litru de apa a fost donat unei familii cu patru copii din Brazilia care locuieste intr-o zona rurala fara apa potabila, marcandu-se astfel extinderea programului in Brazilia, unde este derulat in parteneriat cu ChildFund. Inca de la lansarea programului in 2004, P&G a colaborat cu o retea globala de peste 140 de parteneri si a salvat aproximativP &G - Apa potabila pentru copiii _ BRazilia 2014 39.000 de vieti, prin asigurarea de apa potabila in cazuri de urgenta, dar si ca parte a unor programe comunitare.

Allison Tummon Kamphuis, coordonatorul programului P&G”Odata cu dezvoltarea acestui program, suntem motivati sa ajutam si mai multe familii sa aiba acces la apa potabila, fie ca acestea traiesc in zone unde apa nu este accesibila sau ca trec prin dezastre naturale”, a declarat Allison Tummon Kamphuis, coordonatorul programului P&G.

In fiecare zi, apa potabila reprezinta o problema pentru aproape 1 miliard de oameni de pe glob. Conform datelor UNICEF, peste 1.600 de copii mor in fiecare zi, din cauza unor boli transmise prin apa infestata, mai multi chiar decat decesele cauzate de malaria si SIDA impreuna.

Procter &Gamble a investit milioane de dolari, de peste 10 ani, in dezvoltarea si imbunatatirea tehnologiei sale “P&G Purificatorul de Apa”. Cu doar 4 grame din aceasta substanta se pot transforma 10 litri de apa infestata in apa potabila in doar cateva minute. Aceasta substanta elimina 99.99999% din bacteriile din apa cunoscute (incluzand cele care cauzeaza holera), precum si 99.99% din virusii din apa cunoscuti (inclusiv virusul care cauzeaza Hepatita A), ajutand, de asemenea, la reducerea cazurilor de diaree, din tarile in curs de dezvoltare in proportie de 90%.

Programul “Apa potabila pentru copii” este unul dintre programele P&G care, prin inovatie ajuta la imbunatatirea vietii si la o dezvoltare durabila. Tinand cont de scala globala a P&G, avem atat o oportunitate dar si o obligatie de a contribui la solutionarea problemelor sociale si ale mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.