Producatorul de apa imbuteliata Rio Bucovina sustine Legea Apei

Compania Rio Bucovina, unul dintre cei mai mari producatori de apa imbuteliata din Romania, sustine initiativa Legea Apei. Prin aceasta se cere modificarea actualei legislatii, in sensul etichetarii corecte si complete a apei imbuteliate, precizand si cantitatile de nitrati pe care apa le are in componenta. Mai mult decat atat, Rio Bucovina propune ca toti producatorii care comercializeaza apa recomandata pentru prepararea hranei bebelusilor, sa mentioneze pe eticheta si cantitatea de fluoruri din compoziţie. Aceasta cerinta este in conformitate cu actuala lege a apei, care stipuleaza ca apa minerala naturala recomandată consumului regulat al sugarilor si copiilor sub 7 ani, sa nu aiba o concentratie de fluor mai mare de 1,5 mg/l.

„Oferirea unor produse de calitate si sigure este o preocupare permanenta pentru compania Rio Bucovina, la fel ca si dorinta de a contribui la mentinerea starii de sanatate a consumatorilor, astfel incat, alaturarea acestei initiative este absolut fireasca. Consumatorii trebuie sa aiba incredere in produsele noastre si daca acestia isi doresc sa oferim informatii suplimentare pe eticheta sau vor sa afle mai multe detalii despre originea apei Bucovina, din dorinta de a raspunde cerintelor acestora, noi vom face acest lucru”, a declarat Camelia Hoinărescu, Director Marketing Rio Bucovina.

Rio Bucovina a inclus informatii despre cantitatea de nitrati si nitriti inca de anul trecut, pe toate etichetele de apa minerala naturala Bucovina. Astfel, pentru apa plata, cantitatea de nitrati este de 5.01 mg/l, in timp ce apa carbogazificata are in compozitie 2.37 mg nitrati/l, iar nitritii, pentru ambele tipuri de apa minerala naturala, sunt sub 0,05 mg/l (date înscrise pe etichetă, conform analizelor Societăţii Naţionale a Apelor Minerale din România – SNAM).

 

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.