PROFI va da scolilor 1749 de laptop-uri cu sisteme de operare Open Source

In cadrul programului educational „PROFI te premiaza”, compania Profi Rom Food va darui scolilor inscrise in competitie 1.749 de laptop-uri echipate cu sisteme de operare Edubuntu si programe educationale GNU. La editia din acest an au participat 1597 scoli si 159 dintre ele au castigat cate un laborator IT astfel echipat. Pana la 20 decembrie, fiecare dintre cele 159 de scoli castigatoare va primi cate un laborator IT ce consta din 10 netbook-uri, un notebook si un router Wi-Fi care le permite sa se conecteze in retea.

„Desi anul acesta piata este in general mai dificila, noi am dorit sa pastram acelasi buget ca si anul trecut dar sa marim numarul scolilor care primesc calculatoare. Pentru ca licentele Windows ne depaseau posibilitatile, ne-am indreptat catre o solutie Open-source, mai precis catre softul Linux. Credem cu putere in valorile pietei libere si consideram ca dandu-le elevilor sansa sa invete sa foloseasca mai multe sisteme de operare nu poate fi decat benefic pentru ei”, a declarat Pawel Musial, directorul general Profi Rom Food.

Conform specialistilor, solutiile open-source sunt mai stabile pentru ca nu exista virusi care sa le afecteze functionalitatea, fiind, totodata, deshise catre dezvoltare si comunicare.

Pe parcursul celor trei editii consecutive ale campaniei, PROFI a donat catre sute de scoli din toata tara 5381 calculatoare, sute de routere Wi-Fi si videoproiectoare in valoare totala de 1,5 milioane euro. Scopul programului este acela de a contribui la mai buna pregatire a elevilor din gimnaziile si licee pentru piata globalizata a muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.