Connect with us

Hi, what are you looking for?

NESTLE

Program de Reciclare Nespresso

nespressoProgram de  Reciclare Nespresso

Obiectivul principal al proiectului este posibilitatea colectarii tuturor capsulelor de cafea comercializate sub brandul Nespresso pe teritoriul Romaniei in vedere reciclarii.

In luna martie 2018 Divizia Nespresso a Nestle Romania a lansat programul de reciclare a capsulelor de cafea pe care le comercializeaza si a creat infrastructura de colectare si reciclare necesara.

Nespresso Romania poate colecta din 2020 toate capsulele comercializate: membrii Clubului Nespresso pot aduce capsulele de cafea folosite in oricare dintre cele 4 puncte de vanzare Nespresso din Bucuresti sau in punctul de vanzar din Cluj sau pot opta, pe intreg teritoriul Romaniei, pentru predarea acestora curierului atunci cand acesta le aduce o noua comanda de cafea.

Predarea capsulelor utilizate curierului nu presupune niciun cost pentru consumator.

Nespresso a ales aluminiul pentru realizarea capsulelor de cafea datorita calitatii sale de a fi reciclat in proportie de 100%, la infinit. 75% din intreaga cantitate de aluminiu produsa vreodata in lume inca se mai foloseste si astazi. Astfel, capsulele de cafea Nespresso sunt un produs din aluminiu care poate fi reciclat si transformat intr-un alt produs din aluminiu, de fiecare data.

Din fiecare capsula de cafea reciclata, se pot realiza o varietate de obiecte utilizate in rutina zilnica – de exemplu, biciclete, instrumente de bucatarie, cutii de bauturi, calculatoare, componente din industria auto si chiar panourile laterale colorate ale espressoarelor Nespresso Pixie sau noi capsule de cafea.

Resturile de cafea, odata separate de capsula din aluminiu, pot fi reutilizate in mai multe feluri. De exemplu, aceste resturi sunt bogate in substante nutritive si pot fi transformate in ingrasamant, fertilizatori sau sursa de energie dar sunt si un bun catalizator cu rol de curatare a filtrelor din sistemele de Co-Incinerare.


Impact si rezultate

  • In momentul de fata programul de reciclare a capsulelor Nespresso este disponibil pentru toti clientii Nespresso din intreg teritoriul Romaniei.
  • In procesul de colectare si procesare a capsulelor utilizate, Nespresso colaboreaza cu un numar de 6 furnizori dintre care 2 sunt voluntari.
  • Programul de reciclare Nespresso reflecta si adreseaza preocuparea pe care clientii companiei o au fata de mediul inconjurator si intentia unui consum responsabil in ansamblul sau. Initiativa a fost primita foarte bine de catre clientii Nespresso si reprezinta cu siguranta o confirmare a calitatii produselor Nespresso si a implicarii pe termen lung.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...