Programul “I Love Velo” a fost premiat la National Energy Globe

Proiectul I Love Velo, derulat de Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution, a primit premiul National Energy Globe, cea mai importanta distinctie eco din lume.  I’Velo, cel mai mare program de bike-sharing din tara, a fost singurul proiect selectat de juriul prestigioasei competitii, dintre alte noua inscrise din Romania.

“Faptul ca am castigat premiul National Energy Globe pentru Romania dovedeste ca I`Velo este un proiect unic in tara prin efectele lui. Iar cel mai vizibil dintre ele este acela ca tot mai multi oameni isi lasa masinile acasa si folosesc bicicleta. Tocmai de aceea, premiul nu este doar al nostru, ci si al celor 550.000 de oameni care s-au plimbat cu bicicletele noastre de cand am pornit proiectul”, a declarat Corina Vasile, Director de comunicare Raiffeisen Bank .

Numai in acest an 350.000 de oameni au utilizat bicicletele din cele 5 orase incluse in proiect, respectiv Bucuresti, Brasov, Iasi, Cluj si Constanta.

“Premiul reprezinta o recunoastere a impactului pozitiv pe care il are un asemenea proiect asupra mediului inconjurator. Il datoram utilizatorilor, partenerilor si tuturor celor care ne-au sustinut in implementarea lui”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.

De la lansarea proiectului, in mai 2010, utilizatorii I’Velo au facut de 50 de ori inconjurul lumii (20 milioane de kilometri) si au redus cu 40 de tone emisiile de CO2 din atmosfera. Utilizatorii bicicletelor au provenit din toate categoriile sociale, fiind atat copii, elevi insotiti de parinti sau veniti cu clasa, cat si tineri, adulti si chiar pensionari.

Sursa foto:greenrevolution.ro

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.