Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns, anul trecut, la peste 1.200 de liceeni din toata tara

AdM_01Proiectul Antrenat de Majorat, dezvoltat si implementat de Asociatia Joc Responsabil, a ajuns in 2018 la peste 1.200 de liceeni din orasele Arad, Craiova, Oradea, Suceava, Zalau si municipiul Bucuresti.

Sub forma unor discutii interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert si ambasador al Asociatiei Joc Responsabil, le-a vorbit celor peste 1.200 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a despre conceptul de noroc, ce este cu adevarat important in relationarea sociala si cum trebuie sa reactioneze adolescentii la tentatiile divertismentului adresat adultilor.

De asemenea, a subliniat modul in care adolescentii trebuie sa se pozitioneze in raport cu valoarea si castigarea banilor si a vorbit despre modalitatile de afirmare a adolescentilor altfel decat prin consumul de distractie sau castigul rapid de bani.

foto cristian andreiIn timpul unei intalniri de Antrenat de Majorat, adolescentii invata sa aseze norocul la locul lui printre valorile vietii, incep sa priveasca banii cu obiectivitate, discuta despre prietenie si distractie, pentru ca in cele din urma sa afle ca majoratul nu este un moment de eliberare, ci un drum plin de intamplari si decizii. Atmosfera este electrizanta, iar Pisicile lui Schrodinger – despre care uimitor de multi au aflat – demonstreaza ca lucrurile sunt si nu sunt in acelasi timp, iar tu trebuie sa stii cat mai multe pentru a stapani sansele. Sustinand in mod constant proiectul Antrenat de Majorat, industria jocurilor de noroc din Romania demonstreaza ca a inteles esenta responsabilitatii sociale: aceea de a face educatie cu scop preventiv in randul tinerilor care ar putea deveni jucatori”, a declarat Dr. Cristian Andrei.

Proiectul s-a derulat in urmatoarele institutii de invatamant:

  • Colegiul National Moise Nicoara din Arad: peste 200 elevi;
  • Colegiul National Gheorghe Sincai din Bucuresti: peste 300 elevi;
  • Colegiul National Iulia Hasdeu din Bucuresti: 100 elevi;
  • Colegiul National Carol I din Craiova: 150 elevi
  •  Colegiul National Mihai Eminescu din Oradea: 150 elevi
  •  Colegiul National Stefan cel Mare din Suceava: 200 elevi
  •  Peste 150 de elevi de la unele dintre cele mai importante licee din orasul Zalau.

„Piata jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult in ultimii ani, iar operatorii din aceasta industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie sa actioneze astazi astfel incat sa fie responsabili fata de toti cei cu care interactioneaza direct si indirect, inclusiv fata de comunitatea in care isi desfasoara activitatea. Stim cu totii ca, practicate fara masura, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem sa contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile fata de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, presedintele Asociatiei Joc Responsabil.

Antrenat de Majorat este un proiect al Asociatiei Joc Responsabil si se afla la a doua editie anuala. Proiectul s-a lansat in toamna anului trecut, prin sustinerea primului seminar la Colegiul National Matei Basarab din Bucuresti.
Antrenat de Majorat isi propune sa educe tinerii pentru a putea face alegerile potrivite, a cunoaste riscurile implicarii in activitati care nu corespund nivelului lor de dezvoltare psiho-sociala si care le pot afecta evolutia ulterioara, precum si sa demonstreze implicarea reala a industriei jocurilor de noroc in procesul de educare si preventie in randul tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.