Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la 120 de liceeni din orasul Alba Iulia

Joc Responsabil 2 Alba IuliaAsociatia Joc Responsabil a desfasurat cel de-al saptelea seminar din acest an din cadrul proiectului Antrenat de Majorat, la Colegiul Tehnic Apulum din Alba Iulia. Proiectul este dezvoltat si implementat de Asociatia Joc Responsabil, cu sprijinul financiar al Game World.

Sub forma unor discutii interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert si ambasador al Asociatiei Joc Responsabil, le-a vorbit celor 120 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a ale Colegiului Tehnic Apulum din Alba Iulia despre conceptul de noroc, ce este cu adevarat important in relationarea sociala si cum trebuie sa reactioneze adolescentii la tentatiile divertismentului adresat adultilor. De asemenea, a subliniat modul in care adolescentii trebuie sa se pozitioneze in raport cu valoarea si castigarea banilor si a vorbit despre modalitatile de afirmare a adolescentilor altfel decat prin consumul de distractie sau castigul rapid de bani.

„Proiectul Antrenat pentru Majorat isi propune sa abordeze adolescentii din mai multe perspective – jocuri, bani, prietenie, noroc – precursori care pot duce la tulburarea de control in jocul de noroc. Daca educam adolescentii, vom avea viitori adulti care, daca vor dori sa consume servicii de joc de noroc, o vor face in cunostinta de cauza”, a spus Dr. Cristian Andrei.

Alaturi de Alba-Iulia, anul acesta proiectul Antrenat de Majorat va mai ajunge in Botosani, Braila, Bucuresti, Buzau, Cluj-Napoca, Galati, Iasi, si Vaslui.

„Piata jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult in ultimii ani, iar operatorii din aceasta industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie sa actioneze astazi astfel incat sa fie responsabili fata de toti cei cu care interactioneaza direct si indirect, inclusiv fata de comunitatea in care isi desfasoara activitatea. Stim cu totii ca, practicate fara masura, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem sa contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile fata de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, presedintele Asociatiei Joc Responsabil.

„Proiectul Antrenat de Majorat chiar a reusit sa <antreneze> si sa cucereasca sufletele adolescentilor nostri care au fost incantati de atmosfera relaxata si degajata pe care Dr. Cristian Andrei a reusit cu profesionalism sa o ofere acestora, antrenandu-i in discutii libere timp de doua ore”, spune profesor Genoveva Teisan, coordonatorul proiectului in cadrul Colegiului Tehnic Apulum.

De la lansarea sa, in toamna anului 2017 si pana in prezent, proiectul Antrenat de Majorat a ajuns in 12 orase, la peste 2.500 de elevi de clasa a XI a si a XII a din 18 licee.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.