Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la 260 de liceeni din orasul Botosani

joc responsabil BotosaniAsociatia Joc Responsabil a desfasurat cel de-al treilea seminar din acest an din cadrul proiectului Antrenat de Majorat la Colegiul National Mihai Eminescu si Colegiul National A.T. Laurian din Botosani.

Sub forma unor discutii interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert si ambasador al Asociatiei Joc Responsabil, le-a vorbit celor 260 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a ale Colegiului National Mihai Eminescu si Colegiului National A.T. Laurian din Botosani despre conceptul de noroc, ce este cu adevarat important in relationarea sociala si cum trebuie sa reactioneze adolescentii la tentatiile divertismentului adresat adultilor.

De asemenea, a subliniat modul in care adolescentii trebuie sa se pozitioneze in raport cu valoarea si castigarea banilor si a vorbit despre modalitatile de afirmare a adolescentilor altfel decat prin consumul de distractie sau castigul rapid de bani.

„Proiectul Antrenat pentru Majorat isi propune sa abordeze adolescentii din mai multe perspective – jocuri, bani, prietenie, noroc – precursori care pot duce la tulburarea de control in jocul de noroc. Daca educam adolescentii, vom avea viitori adulti care, daca vor dori sa consume servicii de joc de noroc, o vor face in cunostinta de cauza”, a  declarat dr. Cristian Andrei.

Alaturi de Botosani, anul acesta proiectul Antrenat de Majorat va ajunge in Bucuresti, Buzau, Braila, Constanta, Cluj-Napoca, Galati, Iasi, Timisoara si Vaslui.

„Piata jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult in ultimii ani, iar operatorii din aceasta industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie sa actioneze astazi astfel incat sa fie responsabili fata de toti cei cu care interactioneaza direct si indirect, inclusiv fata de comunitatea in care isi desfasoara activitatea. Stim cu totii ca, practicate fara masura, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem sa contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile fata de jocurile de noroc”, a declarat Liviu Popovici, presedintele Asociatiei Joc Responsabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.