Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la peste 100 de liceeni din orasul Brasov

Joc Responsabil - AM BrasovAsociatia Joc Responsabil a desfasurat cel de-al cincilea seminar din acest an din cadrul proiectului Antrenat de Majorat, la Colegiul National Economic Andrei Barseanu din Brasov.

Sub forma unor discutii interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert si ambasador al Asociatiei Joc Responsabil, le-a vorbit celor peste 100 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a ale Colegiului National Economic Andrei Barseanu din Brasov despre conceptul de noroc, ce este cu adevarat important in relationarea sociala si cum trebuie sa reactioneze adolescentii la tentatiile divertismentului adresat adultilor. De asemenea, a subliniat modul in care adolescentii trebuie sa se pozitioneze in raport cu valoarea si castigarea banilor si a vorbit despre modalitatile de afirmare a adolescentilor altfel decat prin consumul de distractie sau castigul rapid de bani.

foto cristian andrei„Proiectul Antrenat pentru Majorat isi propune sa abordeze adolescentii din mai multe perspective – jocuri, bani, prietenie, noroc – precursori care pot duce la tulburarea de control in jocul de noroc. Daca educam adolescentii, vom avea viitori adulti care, daca vor dori sa consume servicii de joc de noroc, o vor face in cunostinta de cauza”, a spus Dr. Cristian Andrei.

Alaturi de Brasov, anul acesta proiectul Antrenat de Majorat va ajunge in Alba-Iulia, Botosani, Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau, Cluj-Napoca, Galati, Iasi, Timisoara si Vaslui. De la lansarea sa, in toamna anului 2017 si pana in prezent, proiectul Antrenat de Majorat a ajuns in 10 orase, la 2.200 de elevi de clasa a XI a si a XII a din 15 licee.

„Piata jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult in ultimii ani, iar operatorii din aceasta industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie sa actioneze astazi astfel incat sa fie responsabili fata de toti cei cu care interactioneaza direct si indirect, inclusiv fata de comunitatea in care isi desfasoara activitatea. Stim cu totii ca, practicate fara masura, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem sa contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile fata de jocurile de noroc”, a declarant Liviu Popovici, presedintele Asociatiei Joc Responsabil.

„Lucrez de 20 de ani in invatamant si rar mi s-a intamplat sa vad peste 100 de adolescenti ascultand aproape doua ore, in liniste absoluta, un adult. Experienta e rara, intensa si cu siguranta memorabila”, a declarat profesor psiholog doctor Aurora Simigiu, coordonatorul proiectului in cadrul Colegiul National Economic Andrei Barseanu din Brasov. 

Proiectul este dezvoltat si implementat de Asociatia Joc Responsabil cu sprijinul financiar al Game World.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.