Proiectul „Seniori activi pe piata muncii” la final de an

seniori-activi-pe-piata-munciiUltima zi din an este si ultima de implementare a proiectului „Seniori activi pe piata muncii”. Derulat pe parcursul a 3 luni, „Seniori activi pe piata muncii” si-a propus sa ofere oamenilor aflati la varsta de argint informatii despre piata muncii si sansa de a (mai) munci, daca isi doresc.

115 seniori din centre de zi ale DGASPC (Sector 1, 2, 3, 4, 6) si C.A.R.P. Omenia au participat la cele 6 seminarii interactive organizate in cadrul proiectului. Temele abordate in aceste intalniri au fost legate de motivele pentru care seniorii si-ar dori sa fie din nou activi, de conditiile in care si-ar dori sa mai munceasca, de ce informatii si sprijin ar avea nevoie. Multe dintre raspunsuri la intrebarile seniorilor au venit din partea invitatilor specialisti in resurse umane: Prof. univ. dr. Alecxandrina Deaconu – A.S.E., Facultatea de Management, Violanda Popa, Customer Relationship Executive la Brightway si reprezentanti ai companiei Mercury Research.

Din discutiile purtate a reiesit ca situatia materiala reprezinta principalul factor pentru care seniorii se decid sa-si caute un job. Un alt aspect de luat in seama este ca prin gasirea unui loc de munca ei isi satisfac nevoia de a se simti utili, sentiment predominant la cei in varsta. Apoi, seniorii si-ar dori sa aiba un program flexibil si sa se simta respectati. Seniorii au si temeri: procesul de digitalizare, ritmul prea alert al societatii de astazi, relatia cu sefii, dar si cu cei tineri. Multi dintre seniori si-au exprimat dorinta de a primi sprijin in elaborarea unui CV si in pregatirea pentru interviu, precum si informatii despre locurile de munca disponibile.

Informarea si atragerea angajatorilor pe platforma jobs.seniorul.ro a fost o alta componenta a proiectului, astfel ca Mercury Research, The Care Hub si Fundatia Regala Margareta a Romaniei si-au anuntat oportunitatile de munca si voluntariat pe site.

„Seniori activi pe piata muncii” a fost implementat de trei organizatii neguvernamentale partenere, Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC), Asociatia CSR Nest si Asociatia Magic Seniors si a fost finantat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.