Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Provident și Rețeaua de Sănătate Regina Maria susțin lupta împotriva cancerului de sân

ProvidentProvident și Rețeaua de Sănătate Regina Maria susțin lupta împotriva cancerului de sân printr-o campanie de prevenție și conștientizare desfășurată la nivel național. Intitulată ,,20 de minute pentru viața ta’’, campania se desfășoară până în 30 noiembrie 2020.

Campania este o continuare a colaborării demarate în octombrie 2019 pentru testarea angajatelor din cadrul Provident. În cadrul campaniei interne au fost testate 61% din totalul angajatelor companiei, adică 830 de femei. Testarea s-a realizat în 23 de locații din întreaga țară și a fost disponibilă tuturor angajatelor care au dorit să beneficieze de o ecografie bilaterală de sân. În urma testării, pentru 126 de colege a fost identificată o suspiciune de cancer de sân.

În urma campaniei, 11 paciente au fost susținute de Provident pe parcursul investigațiilor amănunțite, ulterioare screening-ului. Până în prezent, în niciunul dintre aceste cazuri nu a fost identificat carcinomul mamar instalat.

,,Majoritatea angajaților din Provident sunt femei, peste 70%. Multe dintre ele au vârsta la care un astfel de control le poate salva viața, însă puține dintre ele au trecut printr-o investigație pentru depistarea cancerului de sân. Lipsa de timp, deși este nevoie de doar 20 de minute, lipsa de acces la infrastructură medicală sau încrederea că asta nu li se va întâmpla tocmai lor sunt motivele care stau în calea unui astfel de examen medical. De aceea, am încercat să le oferim tuturor această oportunitate de a afla că sunt bine, dar și să le transmitem că este important să aibă grijă constant de sănătatea lor. Cred că asta se aplică tuturor femeilor din România și că fiecare poate găsi 20 de minute pentru a face o investigație care îi poate salva viața’’, a declarat Florin Bâlcan, directorul general al Provident Financial România.

,,Din cauza înmulțirii factorilor de risc din mediul înconjurător – creșterea nivelului de stres, alimentația dezechilibrată, intensificarea poluării – există o tendință de creștere continuă a cazurilor noi de cancer de sân, ceea ce impune o mai mare atenție acordată depistării precoce”, susține dr. Victor Titirez, medic specialist în chirurgia oncologică a sânului în cadrul Centrului de Excelență în Patologia Sânului din Spitalul Euroclinic, Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA.

Majoritatea clienților Provident sunt femei, aflate în segmentul de vârstă de risc, cu acces redus la informație sau infrastructură medicală. Tocmai de aceea, în cadrul campaniei, toate clientele Provident beneficiază de o reducere de 30% pentru efectuarea unei mamografii pentru depistarea cancerului la sân. Clientele vor beneficia de această reducere în toată rețeaua de clinici Regina Maria.

Potrivit Eurostat, în România, doar 0,2% din femeile cu vârsta de peste 50 de ani fac o mamografie de screening pentru depistarea precoce a cancerului de sân.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...