Provident sustine extinderea proiectului “Recicleta-ECOmunitatea ta!”

Provident Financial Romania sustine extinderea proiectului “Recicleta – ECOmunitatea ta!”, prima initiativa de colectare selectiva a hartiei direct din scara de bloc. Astfel, pe 15 iunie, alaturi de ViitorPlus – asociatia care a initiat proiectul, Provident va organiza, in Parcul Circului, un eveniment in cadrul caruia participantii vor putea primi informatii despre colectarea separata a hartiei si metodele de inscriere a scarilor de bloc in acest program. In cadrul acestui eveniment, copiii si adultii vor putea invata, prin jocuri interactive, despre reciclare. Cu aceasta ocazie, “Recicleta – ECOmunitatea ta!” se extinde in alte 25 de scari de bloc. Procesul de inscriere este inca deschis, alte cinci scari de bloc din zona Bucur Obor se mai pot alatura programului.

“Problema protectiei mediului inconjurator devine din ce in ce mai importanta atat pentru mediul de afaceri, cat si pentru autoritati, ONG-uri, mass-media si cetateni. Insa, in Romania, una dintre cele mai importante probleme o reprezinta lipsa unui sistem de colectare separata aproape de cetatean (infrastructura necesara) si, pentru a inchide bucla, a unui proces de descurajare a comportamentului iresponsabil”, a declarat Romina Rosu, CSR Coordinator al Provident Financial Romania.

In 2012 au fost reciclate peste cinci tone de hartie din 33 de scari de bloc, din zona Bucur Obor a capitalei, fiecare tona reciclata salvand de la taiere 17 arbori maturi2.

In Romania, doar 1% dintre deseurile municipale sunt colectate in vederea reciclarii, desi tinta Uniunii Europene este de 50% pana in 20203, in timp ce Germania inregistreaza rate de colectare de 45%, Belgia – 40% sau Slovenia – 39%4.

Proiectul “Recicleta – ECOmunitatea ta!” este initiat si coordonat, din septembrie 2012, de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, cu sustinerea Provident, in colaborare cu S.C. Supercom S.A. si Primaria sectorului 2. Transportul deseurilor de hartie se face cu cargo-triciclete, care nu polueaza aerul si sunt conduse de persoane cu probleme sociale carora li se ofera, prin acest program, sansa de a lucra in conditii legale si decente.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.