QUALITANCE a alocat circa 50.000 de euro pentru trei programe de responsabilitate sociala

Qualitance- Fundatia Vasile DumitracheCompania romaneasca de software Qualitance a alocat in acest an aproximativ 50.000 de euro pentru trei programe de responsabilitate sociala. Primul tine de zona culturala, al doilea, de ecologie, iar al treilea si – cel mai recent – reprezinta o investitie in educatie pe termen lung. Astfel, compania sustine si in acest an, atat prin sponsorizari, cat si prin implicare directa, activitatea Fundatiei si Centrului de excelenta Vasile Dumitrache, al caror scop este sustinerea copiilor defavorizati prin recursul la matematica. Elevii de gimnaziu pasionati de acest domeniu pot beneficia saptamanal de cursuri de matematica gratuite predate de prof. Marian Tetiva, prof. Dumitru Mihalache si prof. Marcel Rotaru. Toti acesti profesori au experienta in pregatirea elevilor olimpici, Marian Tetiva obtinand el insusi medalia de aur la Olimpiada internationala de matematica. Centrul de Performanta in Matematica Vasile Dumitrache asigura conditii superioare de pregatire si un mediu stimulativ pentru grupurile de elevi selectionati pe durata intregului gimnaziu.

Ioan Iacob- qualitance“Capacitatea financiara sau intelectuala nu este doar un privilegiu, ci si o responsabilitate. Avem puterea de a influenta si de a schimba. Si noi am ales sa ne asumam aceasta responsabilitate”, a declarat Ioan Iacob, Managing Partner Qualitance.

Tot in 2015 compania a sprijinit ONG-ul “Let’s Do It, Romania!”, pentru care a creat aplicatia omonima, in parteneriat cu Garda de Mediu si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor. Cu ajutorul ei, voluntarii pot oricand si de oriunde sa marcheze orice deseuri intalnite in oras sau in natura pe Harta Deseurilor, pentru a fi apoi raportate catre autoritatile responsabile si curatate in 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar primeste constant mesaje cu statusul sesizarii, pana cand zona este curatata.

Compania a realizat aplicatia de mobil si platforma web, iar, la crowdfunding-ul din lunile mai si iunie, a donat cate un dolar pentru fiecare dolar strans de ONG in campanie.

Radu Constantinescu - Qualitance“Conceptul de voluntariat digital e in perfecta concordanta cu valorile de baza ale companiei noastre, valori care garanteaza un impact social de durata. De aceea am facut tot ce ne-a stat in putinta pentru a le oferi potentialilor voluntari o aplicatie gratuita (disponibila pentru Android si, in curand, iOS) si prietenoasa, care sa ii ajute in demersul a de a face Romania si lumea in ultima instanta un loc mai curat”, a declarat Radu Constantinescu, Managing Partner Qualitance.

De asemenea, in primavara acestui an, firma a sustinut tiparirea catalogului expozitiei “Fish Over Gate”, de Paul Neagu, curatoriata de Igor Mocanu. Expozitia a participat la Art Paris. Art Fair, organizat in Grand Palais de la Paris intre luna martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.