Raiffeisen Bank a investit anul trecut aproape doua milioane de euro in proiecte pentru comunitate

raiffeisen bankRaiffeisen Bank a publicat Raportul Anual de Responsabilitate Corporativa 2016. Cu titlul “Finantam un viitor sustenabil”, raportul prezinta rezultatele obtinute in zona responsabilitatii sociale corporative, precum si obiectivele pe care banca le-a stabilit pentru urmatoarea perioada, pe baza a patru piloni: Partener financiar responsabil, Angajator responsabil, Societate si Protectia mediului.

Raportul “Finantam un viitor sustenabil” este realizat pe baza standardelor internationale Global Reporting Initiative (GRI) si indeplineste cerintele optiunii de conformitate Core.
Raiffeisen Bank contribuie anual in comunitate cu aproximativ 2 milioane de euro, pe 5 directii strategice: educatie financiara si antreprenoriala, arta si cultura romaneasca, ecologie urbana, sport ca stil de viata sanatos si servicii sociale. 

Rezultatele obtinute de catre Raiffeisen Bank in zona responsabilitatii sociale corporative, in 2016:

  • 1.919.030 euro, suma investita in programe si proiecte comunitare;
  • 122 de proiecte si programe sustinute
  • peste 235.000 de beneficiari in intreaga tara;
  • 8,17 euro investiti cu fiecare beneficiar;
  • 876 de ore de voluntariat din partea angajatilor;
  • 66% din totalul contributiilor comunitare au fost directionate catre programe si proiecte de educatie, ecologie urbana si sociale;
  • 300 kg de hartie si carton reciclate dupa utilizare, cantitate dublata fata de 2015;
  • 725 mcubi de apa economisita (fata de 2015);
  • 300 kg de DEEE-uri (deseuri electrice, electronice si electrocasnice) reciclate, in comparatie cu 19.332 de kg, cantitatea reciclata in 2015.

Raportul prezinta si rezultatele unui studiu realizat cu participarea tuturor categoriilor de public ale bancii, pe baza caruia a fost stabilita lista temelor semnificative (materiale) de care banca tine cont in stabilirea prioritatilor si a strategiei de responsabilitate sociala corporativa. Peste 78% dintre respondenti au declarat ca Raiffeisen Bank este responsabila si foarte responsabila fata de comunitate (raspunsuri la intrebarea “Cat de responsabila considerati ca este Raiffeisen Bank fata de comunitate?”, studiu realizat pe un esantion de 728 de raspondenti, in colaborare cu agentia de cercetare de piata 360Insights).

Raportarea non-financiara, (obligatorie incepand din anul 2016 prin Ordinul de Ministru nr. 1938, care transpune partial Directiva Uniunii Europene nr. 95/2014, in legislatia nationala) este una dintre prioritatile Raiffeisen Bank. Banca utilizeaza din 2009, diferite metodologii sau standarde de raportare a progresului sau in aceasta zona, precum: metodologia London Benchmarking Group (LBG), care detaliaza impactul investitiilor Raiffeisen Bank in comunitate si standardele Global Reporting Initiative (GRI), care evalueaza guvernanta corporativa si comportamentul economic si social al companiei.

Raiffeisen Bank in Romania deserveste aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, aproximativ 100.000 IMM-uri si 5.700 de companii. Reteaua numara 466 de agentii, aproximativ 1.100 de ATM-uri, 164 de MFM (automate multifunctionale) si aproximativ 18.000 de EPOS-uri.

Intregul Raport poate fi citit AICI

raiffeisen bank Infografic Partener Financiar Responsabil raiffeisen bankInfografic Protectia Mediului Inconjurator raiffeisen bank Infografic Societate raiffeisen bank Infografic Angajator Responsabil

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.