Raiffeisen Bank ii invata pe elevi cum sa devina consumatori chibzuiti

Raiffeisen Bank si Junior Achievement deruleaza in acest an versiunea pilot a programului educational “Noi insine”, prin care copiii din clasa pregatitoare si cei din clasa intai (cu varste de 6 si 7 ani) invata cum sa fie responsabili. Se estimeaza ca circa 1.250 de elevi vor beneficia de acest program. Initiativa vine in contextul raportului Comisiei Europene, potrivit caruia Romania nu asigura prin programa nationala pentru ciclul primar dezvoltarea competentelor transversale, precum spiritul civic, spiritul antreprenorial, competente IT si de administrare a resurselor financiare. Programul-pilot contine si o serie de activitati auxiliare prin care elevii castiga puncte la parcurgerea corecta a fiecarei activitati si intra in „Clubul copiilor harnici si chibzuiti”.

„Prin programele educationale pe care le sustinem ne dorim ca tot mai multi tineri din Romania sa-si insuseasca cunostintele de baza in materie de finante personale. Aceste cunostinte le sunt extrem de utile pentru o viata activa si independenta financiar, mai ales cand ele sunt dezvoltate de la varste cat mai fragede”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

Programul se deruleaza in 24 scoli din 10 orase, respectiv: Bucuresti, Alexandria, Brasov, Calarasi, Cluj Napoca, Constanta, Focsani, Galati, Ploiesti, Timisoara.

Colaborarea dintre Raiffeisen Bank si Junior Achievement a inceput in anul scolar 2010-2011, prin programul educational „ABCdar Bancar”. Acesta este deja la a treia editie si a ajuns la peste 2.600 elevi din 76 de licee, din 63 localitati. Programul se adreseaza tinerilor din grupa de varsta 15 si 19 ani si faciliteaza intelegerea unor concepte si mecanisme de folosire a bugetului de venituri si cheltuieli, economii, investitii, carduri si modalitati de plata moderne, utilizarea creditului, asigurari si optiuni oferite de acestea, prin intermediul unor activitati de tipul learning by doing desfasurate in scoala.

Un numar de 77 de  profesori si 50 de consultanti Raiffeisen Bank deruleaza la clasa activitatile din cele doua programe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.