Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Raiffeisen Bank: Peste 29.000 de elevi din 300 de licee au urmat cursul Finanțele mele

sustin-educatia-financiara-

Raiffeisen Bank și Junior Achievement România au derulat cursul digital „Finanțele mele” la care au participat în acest an  29.654 de elevi din 300 de licee. Cursul vizează formarea de abilități și comportamente responsabile necesare gestionării banilor prin economisire, investiții sau utilizarea instrumentelor financiare.

Prin intermediul platformei JA Inspire, elevii au parcurs informații, exerciții și quiz-uri despre buget, tranzacții sau piața de capital, cumulând astfel peste 103.000 de ore alocate învățării și sarcinilor aplicative de educație financiară.

 Participarea elevilor la cursul „Finanțele mele” are loc în cadrul celei de-a cincea ediții „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, o inițiativă care oferă liceelor soluții integrate pentru învățare hibridă: acces la platforma internațională de e-learning JA Inspire™, cursul digital de educație financiară „Finanțele mele” și oportunitatea de a beneficia de sprijin financiar.

 16 licee din București și alte 12 localități au avut cea mai activă participare și beneficiază de sprijin financiar în valoare totală de 60.000 de lei pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.

Corina Vasile_Raiffeisen 22 „Educația financiară este parte esențială din educația tinerilor, iar faptul că avem anual de 12 ani între 30.000 și 50.000 de elevi în programul de educație financiară ne responsabilizează și ne motivează să îmbunătățim constant modul în care ducem educația financiară în școli: pe de o parte, informația să fie atractivă și ușor de asimilat, iar pe de altă parte să poată să fie testată într-un mod practic, să ne asigurăm că e aplicabilă în viața de zi cu zi. Le mulțumim partenerilor de la Junior Achievement că au găsit o modalitate prin care să unească cele două elemente esentiale într-un singur program.”, spune Corina Vasile, director de Comunicare și Sustenabilitate Raiffeisen Bank România.

 Experiențele de educație financiară au fost completate de o serie de sesiuni online desfășurate în perioada martie-iunie, la care au participat peste 20 de voluntari Raiffeisen Bank și 2.200 de elevi și profesori.

 În decursul celor cinci ediții „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, peste 110.000 de liceeni au urmat cursul de educație financiară în format digital interactiv, iar 37 de licee teoretice și tehnologice au beneficiat de sprijin financiar pentru echipamente tehnice și alte dotări.

 Cu o continuitate de doisprezece ani, parteneriatul dintre JA România și Raiffeisen Bank include resurse, kit-uri educaționale și activități pentru educația financiară la clasă, adaptate pentru școala primară și liceu, dar și un program de formare și certificare a competențelor financiare și antreprenoriale adresat profesorilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.