Raiffeisen Bank: Programul de educatie financiara ABCdar bancar a fost lansat in format digital

2018 Raiffeisen ABCdar bancarProgramul de educatie financiara ABCdar bancar, dezvoltat de Junior Achievement (JA) si sustinut de catre Raiffeisen Bank, a fost lansat in format digital. Aceasta vine in completarea instrumentelor clasice prezente la clasa (manuale tiparite pentru elevi si ghidul profesorului), dand elevilor posibilitatea unei experiente de invatare individualizata – in ritm si cu grad de dificultate propriu.

Pana la finalul acestui an scolar, componenta digitala ABCdar bancar se afla in etapa de pilotare, fiind accesibila pentru 2.000 de elevi din clasele IX – XII, din 551 de licee si pentru profesorii lor coordonatori.

Corina_Vasile_Raiffeisen_BankNoile tendinte din lumea digitala ne-au determinat sa ducem programul de educatie financiara pentru liceeni, ABCdar bancar, mai aproape de nevoile tinerilor. Versiunea digitala a proiectului ofera utilizatorilor un mod interactiv de invatare, prin jocuri, teste si video-uri adaptate nevoilor acestora, si un format mult mai usor de accesat. Astfel, continuam sa sustinem educatia financiara a copiilor si a tinerilor astfel incat sa avem cetateni mai bine informati si educati financiar”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

Prin componenta digitala ABCdar bancar, elevii pot accesa module interactive care faciliteaza invatarea, la clasa sau in afara ei, utilizand orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tableta, calculator). In cadrul platformei, elevii pot accesa continut video si teme de documentare, pot simula economii si dobanzi si pot da teste, fie prin alegerea raspunsului din mai multe variante (prin drag and drop), fie prin completarea unui raspuns scurt.

Finantari totale de 3.000 de euro pentru liceele participante

Odata cu pilotarea componentei digitale ABCdar bancar, Raiffeisen Bank si JA Romania lanseaza competitia „Sustin educatia financiara in comunitatea mea”, cu scopul de a incuraja includerea unui astfel de curs ca disciplina optionala in cat mai multe scoli.

Liceele in care se desfasoara activitati ABCdar bancar, in acest an, pot obtine finantari totale de 3.000 de euro prin implicarea elevilor in parcurgerea cursului digital si prin elaborarea unei aplicatii care sa evidentieze modalitatile prin care ofera acces la experiente de educatie financiara relevante.

Pana acum, peste 11.000 de elevi de liceu din 78 de localitati au beneficiat de activitatile learning by doing si de intalniri, la clasa, cu voluntari Raiffeisen Bank care le-au explicat, pe intelesul lor, cum functioneaza diferite instrumente financiar-bancare.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.