Raiffeisen Bank si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei aduc impreuna copiii si varstnicii

Foto proiect intergenerational Generatii Centrul ComunitatiiRaiffeisen Bank si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei aduc impreuna copiii si varstnicii in centre after-school intergenerationale printr-un efort al intregii comunitati. Proiectul “Generatii – centrul comunitatii” se dezvolta in centre educationale de tip afterschool in sprijinul comunitatilor din Bucuresti, Urlati, Tarnaveni, Sfantu-Gheorghe si Alba-Iulia. Fiecare centru aduce impreuna persoane apartinand mai multor generatii si devine cadrul in care voluntarii varstnicii si copiii proveniti din familii sarace socializeaza, invata lucruri noi, se ajuta reciproc si primesc sprijin pentru a continua scoala. Proiectul “Generatii – centrul comunitatii” este realizat cu sprijinul Fundatiilor Comunitare din Bucuresti, Ploiesti, Covasna, Mures si Alba. Fundatiile comunitare sunt organizatii locale care dezvolta filantropia, initiativa si spiritul comunitar si au rolul de a le oferi acestor centre intergenerationale sprijin in strangerea fondurilor necesare pentru a fi sustenabile.Programul_Niciodata_Singur_Fundatia_Principesa_Margareta

Corina_Vasile_Raiffeisen_BankProiectul acesta readuce in atentia publica o resursa pe care o ignoram adesea: experienta de viata si cunostintele varstnicilor. Intelepciunea populara spune ca cine nu are batrani, sa-si cumpere. Or ei daruiesc copiilor beneficiari ai proiectului o parte din viata lor si primesc in schimb recunoastere si bucurie. Este o modalitate excelenta de a reface coeziunea social in comunitatile unde se desfasoara proiectul”, a declarat Corina Vasile, director de comunicare si relatii publice al Raiffeisen Bank.

Prin intermediul acestui proiect, un numar de 150 copii de scoala primara si gimnaziala, proveniti din familii sarace, cu varsta cuprinsa ȋntre 6 si 16 ani, din Bucuresti, Urlati, Sfantu-Gheorghe, Tarnaveni si Alba-Iulia primesc ajutor la materiile unde intampina probleme, isi fac temele intr-un program after-school, castiga incredere in propriile forte si reusesc sa-si imbunatateasca rezultatele scolare si sa se integreze social cu ajutorul voluntarilor seniori. Implementarea modelului intergenerational va fi realizata avand drept model “Centrul “Generatii” dezvoltat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei in Bucuresti. In 8 ani de activitate, “Centrul Generatii” a inregistrat 15.808 ore de voluntariat, peste 15.000 de ore in care s-au efectuat teme scolare, peste 2500 de activitati intergenerationale, peste 400 de voluntari, peste 400 de copii sprijiniti sa obtina rezultate scolare performante, peste 100 de tineri sprijiniti sa urmeze o meserie si peste 100 de varstnici singuri, care si-au valorificat timpul si cunostintele in beneficiul copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.