Raiffeisen Bank si Green Revolution – nou centru I’Velo in Timisoara

Raiffeisen Bank si Green Revolution, au deschis sambata, 4 august, al doilea centru de inchiriere “I’Velo” din Timisoara. Acesta  este amplasat  in Parcarea 700 si pune la dispozitia timisorenilor 40 de biciclete.  Persoanele care inchiriaza biciclete “I’Velo” in Timisoara le pot returna la oricare dintre cele doua centre:  cel din Parcul Justitiei sau cel din Parcarea 700. Timisorenii sunt asteptati sa isi inchirieze biciclete I’Velo in intervalul orar  10:00 – 22:00, ultima inchiriere fiind posibila la ora 20:30. Incepand din acest an, organizatorii proiectului ofera o gama noua de servicii si facilitati utilizatorilor de biciclete “I’Velo” astfel: pot inapoia bicicleta in orice punct de inchiriere din oras (valabil pentru Bucuresti si Timisoara); dupa inscrierea initiala in baza de date I’Velo, inchirierea se face doar prin prezentarea buletinului; rezervarea bicicletei se poate face si online pe site-ul www.ivelo.ro.

“Impreuna putem schimba mentalitatea fata de mersul pe bicicleta si putem ajuta la crearea unui mediu inconjurator mai sanatos. Prin proiectul I’velo propunem cetatenilor sa priveasca mersul pe bicicleta ca pe un mijloc de transport alternativ si nu doar o modalitate de recreere si relaxare in timpul liber. Rezultatele foarte bune inregistrate in cele 4 luni de la deschiderea primului centru din Timisoara dovedesc, inca o data,  interesul crescut al oamenilor fata de acest proiect”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

In anul 2012, centrele “I’Velo” sunt disponibile la Bucuresti (in Herastrau, Tineretului si Izvor), la Timisoara ( in Parcul Justitiei si – mai nou in Parcarea 700), la Brasov – in Centrul Civil,  la Constanta – in Parcul Tabacariei, la Iasi – la statuia lui Mihai Viteazu si in Sibiu.

“Ne-am decis sa deschidem inca un centru in Timisoara datorita cererii mari de biciclete. Centrul situat in Parcarea 700 ne va ajuta sa fim mai aproape de timisoreni, sau de turistii care vor sa vada acest frumos oras pe bicicleta. Ni se demonstreaza inca o data, daca mai era cazul, ca oamenii vor sa mearga pe bicicleta, ca pedalatul este o modalitate de petrecere a timpului liber, dar si un mijloc de transport alternativ care castiga teren printre romani” a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

“I’Velo”, cel mai important proiect multianual de bike-sharing din Romania, a fost lansat in 9 mai 2010 de Green Revolution si Raiffeisen Bank.  In primii doi ani de functionare a programului, bicicletele “I’Velo” au fost folosite de  550.000 de romani si au petrecut  peste un million de ore pe doua roti. Prin utilizarea transportului ecologic, in locul autovehiculelor, pe o distanta de 6 milioane de kilometri,  participantii au contribuit la reducerea emisiilor de carbon cu 800 de tone.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.