Raiffeisen Bank sustine educatia financiara a elevilor

jaroRaiffeisen Bank sprijina implementarea in scoli a unor programe prin care elevii din scoala primara invata primele notiuni despre bani si economie. Cele trei programe de educatie financiara sunt implementate de catre organizatia Junior Achievement (JA) Romania. Consultantii voluntari din mediul bancar le explica celor mici de unde vin banii si ce inseamna un comportament financiar responsabil. Elevii studiaza la scoala optionale de educatie financiara, care ii ajuta sa inteleaga de timpuriu cum functioneaza economia. Junior Acheievement si Raiffeisen Bank au demarat acest proiect pilot in 2012.jaro2

In acest program educational, elevii desfasoara diverse activitati si experiente din care afla ce inseamna gestionarea banilor, de ce este important sa economiseasca, cum sa aiba grija de bugetul familiei si alte notiuni utile, pe care le descopera lucrand in echipa sau implicandu-se in familie si in comunitate. Pe parcursul activitatilor, elevii au ocazia sa primeasca la clasa vizita unor consultanti voluntari din mediul bancar, care le explica de unde vin banii si ce inseamna un comportament financiar responsabil”, afirma initiatorii proiectului.

La nivel european, directivele Comisiei Europene recomanda introducerea educatiei financiare in scoli de la cele mai mici niveluri, pentru a educa si responsabiliza viitorii consumatori.

Pana in 2016, Raiffeisen Bank va sustine inca un program de educatie financiara din portofoliul Junior Achievement, “Orasul nostru”, care va fi destinat elevilor de clasele III-IV, acoperind astfel complet nevoile de educatie financiara din ciclul primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.