Raiffeisen Comunitati: emotii, frustrari, suspiciuni…

Cu 2 zile inainte de finish-ul Raiffeisen Comunitati, voturile se bulucesc, clasamentul proiectelor din primul esalon se schimba de la ora, la ora, iar “aschiile” contestatarilor incep sa sara pe cate o pagina de Facebook sau prin cate un comentariu. Nu cred sa existe vreun program de finantare fara contestatii, cel putin la noi, nu exista competitie care sa scape “nevatamata”, iar programul Raiffesien Comunitati, oricat de democratic, sau poate tocmai din acest motiv, naste la randu-i, inevitabil, nemultumiri, suspiciuni, ironii. Justificabil, e drept, dar trist in acelasi timp pentru un program de responsabilitate sociala corporatista adresat atat de generos organizatiilor neguvernamentale.

In data de 23 septembrie, Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism isi varsa oful pe propriul “perete” si pe pagina de Facebook a Raiffeisen Comunitati: Ideea a fost buna cu proiectele astea, dar s-a transformat intr-o mare bataie de joc. Noi ne retragem din aceasta competitie. Le multumim celor care au facut eforturi si ne-au votat si le uram bafta “competitorilor” care au ajuns pe locul I (…). Comentariile starnite nu au nevoie de alte comentarii:

Dupa ce au crescut cu 600 de voturi intr-o ora de maxima votare, acum s-au mai temperat un pic, cresc doar cu 80-100 de voturi (…).
Cum poti sa te gandesti la asa ceva. este de neconceput. in Ro nu exista coruptie, frauda, smecherii (…).
Din pacate a fost “trecuta cu vederea” stagnarea brusca a unor proiecte dupa introducerea blocarii in functie de IP. Acum si-au revenit… De ce nu se verifica aceste conturi sau de ce nu se elimina voturile de la acelasi IP? Sa vedeti atunci surprize. Probabil unele proiecte ar avea… cam 10 voturi reale.
Eu le-am spus de la inceput ca risca mult ca votarea sa fie fix cum e acum (le-am dat chiar exemple si linkuri catre campanii anterioare ale altor companii, indemnandu-i sa ii contacteze si sa invete din greselile lor) si i-am indemnat sa schimbe toata partea cu votarea online, din mai multe motive, nu numai asta (…).

Raiffeisen Comunitati este un program de responsabilitate sociala corporatista, indiscutabil binevenit, dar asta nu inseamna ca i se pot trece cu vederea rateurile evidente. Raiffeisen a carpit ce s-a putut carpi si a invatat ceva, probabil, dar „spectacolul” trebuie sa continue si sa se termine asa cum a inceput, nu s-ar putea altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.