Raiffeisen Comunitati: Finantare de 100.000 de euro pentru 10 proiecte educationale

Raiffeisen comunitati 01 2018Raiffeisen Bank a lansat a opta editie a Programului de granturi Raiffeisen Comunitati.

Astfel, pana pe 3 august propunerile de proiect pot fi depuse online pe site-ul programului.

Suma solicitata pentru finantarea unui proiect va fi de 45.000 lei, insa participantul va trebui sa vina cu o contributie proprie de minimum 20% din valoarea intregului proiect.

Banca va acorda finantari nerambursabile de aproximativ 10.000 de euro (echivalent lei), pentru maximum 10 proiecte educationale. La fel ca anul trecut, prin acest program se finanteaza proiecte din domeniul educatiei non-formale – financiare, antreprenoriale, civice si profesionale.

Proiectele trebuie sa se desfasoare pe o perioada cuprinsa intre patru si doisprezece luni, iar rezultatele estimate sa fie masurabile si sa aduca schimbari pozitive in comunitatile in care sunt implementate.

Corina_Vasile_Raiffeisen_BankInvestind in educatie, investim in viitorul societatii romanesti, cu responsabilitate. In cei sapte ani de desfasurare a acestui program, am reusit sa sustinem 100 de proiecte comunitare cu 20.000 de beneficiari directi. Categoric, nu ne vom opri aici, intrucat ne dorim sa contribuim la dezvoltarea nivelului de educatie si de trai din Romania”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice la Raiffeisen Bank.

 

Programul se adreseaza organizatiilor neguvernamentale de dimensiuni mici si medii si institutiilor de invatamant din Romania, care au ca obiect de activitate dezvoltarea de proiecte de educatie non-formala si care au minimum doi ani de functionare la momentul inscrierii in acest program.

Noutatea editiei din acest an consta in faptul ca proiectele finaliste vor fi prezentate si sus 

tinute in fata unei comisii formate din specialisti in jurizarea  proiectelor comunitare, pentru ca granturile sa fie acordate pentru proiecte sustenabile si cu impact real in comunitate.

Programul se desfasoara in patru etape:

  • 2 iulie – 3 august – depunerea proiectelor, prin completarea si trimiterea unui formular standard, disponibil online;
  • 6-24 august – verificarea eligibilitatii proiectelor inscrise, realizata de catre Asociatia pentru Relatii Comunitare;
  • 27 august – 21 septembrie – evaluarea proiectelor eligibile de catre voluntari Raiffeisen Bank, iar cele mai apreciate 20 de proiecte vor ajunge in etapa finala;
  • 24-28 septembrie – sustinerea proiectelor de catre finalisti in fata unui juriu extern, care va selecta pana la 10 proiecte pentru finantare, care vor fi anuntate la 1 octombrie.

Raiffeisen Comunitati este un concurs de proiecte de responsabilitate sociala, derulat anual pe platforma www.raiffeisencomunitati.ro si vine in sprijinul comunitatilor in care banca isi desfasoara activitatea.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.