Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

RBS Romania sustine a treia editie a Competitiei Intreprinderilor Sociale

RBS Romania va continua si in acest an parteneriatul cu NESsT Romania, sustinand cea de-a treia editie a Competitiei Intreprinderilor Sociale. RBS va sprijini competitia pe tot parcursul ei, atat din punct de vedere financiar, cu o suma de 10.000 euro, cat si prin voluntariat. Astfel, angajatii bancii se vor implica in evaluarea studiilor de fezabilitate si a planurilor de afaceri pentru implementarea sau extinderea intreprinderilor sociale dezvoltate de catre aplicantii la competitie.

„Competitia Intreprinderilor Sociale este o oportunitate pentru sectorul non-profit din Romania de a-si spori impactul social. Ne bucuram sa investim in astfel de proiecte comunitare ce sunt in acord cu valorile noastre atat financiar, cat si prin activitatea de voluntariat a angajatilor bancii intr-un domeniu, de altfel, familiar noua”, a declarat Marijana Vasilescu, director Marketing si Comunicare, RBS Romania.

Principalul obiectiv al editiei din 2011-2012 al Competitiei Intreprinderilor Sociale este acela de a spori capacitatea ONG-urilor din Romania de a dezvolta intreprinderi sociale. O intreprindere sociala este o afacere creata in scopul de a rezolva intr-o maniera sustenabila o problema sociala grava.

„Suntem bucurosi sa lucram in cadrul celei de a treia competitii organizate de NESsT in Romania cu organizatii care recunosc potentialul intreprinderilor sociale de a le creste gradul de independenta financiara si de a spori impactul misiunii lor in comunitate”, a precizat Despina Iancu, Asociat pentru Dezvoltarea Intreprinderii, NESsT Romania.

Competitia Intreprinderilor Sociale editia 2011-2012 a fost lansata la sfarsitul anului trecut. S-au inregistrat un numar record de 85 de aplicatii, dintre care au fost alese 25. Organizatiile selectate vor parcurge o perioada  de 8-10 luni de consultanta din partea NESsT, pentru dezvoltarea ideii de intreprindere sociala, beneficiind concret de workshop-uri de evaluare a pregatirii organizationale, de redactare a studiilor de pre-fezabilitate si fezabilitate si, in final, de definitivare a planului de afaceri.

La sfarsitul acestei perioade de invatare intensa de care vor beneficia organizatiile selectate, cinci dintre cele mai bune idei vor primi din partea NESsT cate o finantare de implementare a ideii de intreprindere sociala in valoare de pana la 10.000 dolari. Competitia se va finaliza in acest an cu o gala de decernare a premiilor unde vor fi anuntate cele cinci organizatii finaliste.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...

Featured

Nestlé si-a propus ca pana in 2025 sa utilizeze doar ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile si sa reduca utilizarea materialelor plastice noi cu o...

Featured

Cu sprijinul LIDL România, Fundația pentru SMURD continuă extinderea programului național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu motociclete de intervenție...